Ce spun medicii despre starea bărbatului din Maramureș infectat cu coronavirus. Pacienta de la Timiș nu mai are febră – UPDATE

Cristiana Astefanoaiei    Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
29/02/2020, 14:30
Ce spun medicii despre starea bărbatului din Maramureș infectat cu coronavirus. Pacienta de la Timiș nu mai are febră – UPDATE GALERIE FOTO
Pacienta din Timiș a fost transportată la spital în condiții speciale. Sursa foto - captură Observator

Starea bărbatului din Maramureș infectat cu coronavirus s-ar fi agravat! Astfel, conform România TV, pacientul internat în Cluj s-ar fi simțit foarte rău.

UPDATE, ora 14.30: Medicii din Cluj dezmint informațiile cu privire la agravarea stării de sănătate a pacientului.

„Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public privind agravarea stării de sănătate a pacientului (din Maramureș, n.red.) internat la Cluj, facem precizarea că, potrivit datelor transmise de DSP Cluj, starea bărbatului este staționară, acesta neavând febră și nici o evoluție negativă”, se arată într-un comunicat de presă al Grupului de Comunicare Strategică.


Știre inițială / Starea bărbatului din Maramureș infectat cu coronavirus s-ar fi agravat!

Sunt vești bună însă de la Timișoara. Femeia de 38 de ani internată în Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” se simte mult mai bine. Diagnosticată cu COVID-19, tânăra a scăpat de stările febrile.

„Pacienta este bine, azi noapte a prezentat un puseu de subfebrilitate de 37,6 grade, dar dimineaţa, la trezire, a fost afebrilă. Mai tuşeşte uscat şi nu prezintă simptome de insuficienţă respiratorie”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Virgil Musta.

Pacienta de la Timiș nu mai are febră

De altfel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, Adrian Streinu Cercel a indicat și categoria de persoane care ar putea să aibă probleme serioase din cauza noului virus care a izbucnit în China.

Vârsta este decisivă în cazul unui pacient cu noul coronavirus, a spus Adrian-Streinu Cercel la „Tucă Show”. Copiii par să fie în siguranță, însă nu același lucru se întâmplă cu persoanele peste 70 de ani.

„Vârsta e decisivă. Copiii par a fi în siguranță, cei peste 70 de ani plătesc prețul ridicat. 30-40% din decese sunt din această vârstă.

E mai bine să te naști femeie decât bărbat, față de coronavirus”, a spus Adrian-Streinu Cercel despre cum evoluează coronavirusul.

În acest moment, în România, există 3 cazuri de coronavirus confirmate. Primul a fost un bărbat, în vârstă de 25 de ani, din județul Gorj. Situația acestuia pare să fie una bună după ce a fost testat negativ în urmă cu doar câteva ore.

Mai mult de atât, bărbatul ar putea pleca chiar astăzi acasă, dacă și al doilea rezultat al testării va fi tot negativ.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×