Coreea de Sud, 600 de cazuri de coronavirus într-o singură zi! Situație alarmantă la nivel global

Cristiana Astefanoaiei    Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
29/02/2020, 09:45
Coreea de Sud, 600 de cazuri de coronavirus într-o singură zi! Situație alarmantă la nivel global GALERIE FOTO
Coreea de Sud traversează o adevărată epidemie de coronavirus. Sursa foto - hepta.ro

Nu mai puțin de 600 de cazuri de coronavirus într-o singură zi au fost înregistrate în Coreea de Sud! Autoritățile n-au mai avut ce face și au recunoscut o creștere-record în ultimele 24 de ore. S-a ajuns la un număr total al persoanelor testate pozitiv de 2.931.

Coreea de Sud, 600 de cazuri de coronavirus într-o singură zi!

Dintre acestea, 16 au murit până acum. Este, de departe, cea mai gravă situație înregistrată într-o țară, în afară de China. Nu se termină aici pentru că încep problemele şi în Statele Unite ale Americii.

Aici au fost depistate cel puțin două cazuri de îmbolnăviri cu origine necunoscută, în California și Oregon. Respectivele persoane nu au călătorit în zone afectate de epidemia de coronavirus și nu au avut contacte cu persoane care să fi fost bolnave.

Situație alarmantă la nivel global

Vorbim despre o femeie în vârstă cu probleme suplimentare de sănătate. În SUA sunt până acum 59 de cazuri confirmate de coronavirus, iar subiectul începe să fie politizat. În Coreea de Sud lucrurile stau însă diferit.

Aici, răspândirea virusului este legată de un grup religios creștin, Shincheonji, pe care mulți îl consideră o sectă. Autoritățile cred că membrii acestui grup s-au infectat unii pe ceilalți în timpul serviciului religios și apoi au răspândit boala în toată țara, aparent fără a fi depistați.

O femeie de 61 de ani, membră a sectiei, care a fost testată pozitiv săptămâna trecută, este, în orice caz, printre primele cazuri identificate și de aici a pornit ancheta epidemiologică.

Ea a refuzat inițial să meargă la spital pentru a fi testată și a frecventat, în schimb, câteva reuniuni ale bisericii până să fie depistată pozitiv. Arătat cu degetul, grupul religios denunță o vânătoare de vrăjitoare.

În acest moment, cazuri de coronavirus s-au înregistrat în peste 50 de țări. Sunt 85.209 cazuri confirmate la nivel global, dintre care 2.924 s-au soldat cu deces, marea majoritate fiind în China (79.252 de persoane infectate și 2.835 de morți).

Vă readucem aminte că în prezent, în România, sunt trei cazuri confirmate de coronavirus. Primul, bărbatul din Gorj a fost testat deja negativ și dacă rezultatul iese la fel, atunci acesta ar putea pleca acasă.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×