ULTIMA ORĂ! Alegerile locale ar putea fi amânate din cauza coronavirusului! Risc mare de infectare pentru românii care merg să voteze

Cristiana Astefanoaiei    Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
29/02/2020, 09:27
ULTIMA ORĂ! Alegerile locale ar putea fi amânate din cauza coronavirusului! Risc mare de infectare pentru românii care merg să voteze GALERIE FOTO
Alegerile locale s-ar putea desfășura la o altă dată. Sursa foto - ADI PICLISAN / MEDIAFAX FOTO

Alegerile locale ar putea fi amânate din cauza coronavirusului! Acesta este mesajul pe care l-a transmis chiar directorul Institutului Matei Balș din Capitală. Medicul a recunoscut la Tucă Show că lucrul acesta s-ar putea produce în luna iunie.

Alegerile locale ar putea fi amânate din cauza coronavirusului!

Mai exact, atunci când a fost chestionat despre riscul de infectare pe care l-ar putea avea românii dacă merg la secția de vot la alegerile locale din iunie, Streinu-Cercel a spus că dacă se va extinde virusul, probabil se va amâna.

„Nu vă pot spune acum ce risc pentru că nu știu care va fi tendința de circulație a virusului. În apropiere vom știi. Dacă se extinde vom amâna”, a spus medicul.

Risc mare de infectare pentru românii care merg să voteze

Vă readucem aminte că în urmă cu mai puțin de 24 de ore, alte două cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate în România. Anunțul a fost confirmat de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru.

Este vorba despre un bărbat din Maramureş şi despre o femeie din Timiş. Nelu Tătaru a precizat că bărbatul, în vârstă de 45 de ani, este ”în afara definiţiei de caz, în afara zonelor din Italia”, și s-a întors în ţară pe 25 februarie.

Acesta a mers la medic chiar din Italia, i s-a prescris un tratament simptomatic şi a plecat acasă. A ajuns apoi în România unde a fost internat la Secţia de boli infecţioase din Maramureş şi s-a făcut testarea.

Al doilea caz este al unei femei de 38 de ani din Timişoara care a fost la Bergamo pentru o zi. Aceasta a prezentat primele simptome pe data de 25 februarie. Două zile mai târziu a mers la medic, după care a fost izolată la domiciliu. Avea să fie și ea declarată pozitiv.

”În ceea ce priveşte cele două cazuri, cazul de la Timişoara este în stare bună, cazul de la Cluj, după ce ieri a suferit o insuficienţă respratorie, astăzi e într-o stare mai bună”, a spus Nelu Tătaru.

Primul caz de coronavirus din România a fost cel al unui tânăr de 25 de ani, din judeţul Gorj. Între timp, acesta a ieșit negativ la testare și așteaptă acum rezultatul celui de-al doilea examen.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×