Ei sunt cei mai afectați de coronavirus! Mesaj ferm al medicului Streinu-Cercel despre bătrâni și copii

Cristiana Astefanoaiei    Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
29/02/2020, 09:15
Ei sunt cei mai afectați de coronavirus! Mesaj ferm al medicului Streinu-Cercel despre bătrâni și copii GALERIE FOTO
Copiii ar putea să nu aibă mari probleme din cauza coronavirusului. Sursa foto - hepta.ro

Ei sunt cei mai afectați de coronavirus! Medicul Adrian Streinu Cercel spune că există o categorie care poate suferi din plin de acest nou virus, în timp ce o alta ar putea să nu fie „prea deranjată”.

Ei sunt cei mai afectați de coronavirus!

Vârsta este decisivă în cazul unui pacient cu noul coronavirus, a spus Adrian-Streinu Cercel la „Tucă Show”. Copiii par să fie în siguranță, însă nu același lucru se întâmplă cu persoanele peste 70 de ani.

„Vârsta e decisivă. Copiii par a fi în siguranță, cei peste 70 de ani plătesc prețul ridicat. 30-40% din decese sunt din această vârstă. E mai bine să te naști femeie decât bărbat, față de coronavirus”, a spus Adrian Streinu-Cercel.

Mesaj ferm al medicului Streinu-Cercel despre bătrâni și copii

Vă readucem aminte că în cazul copilului din Teleorman care a fost testat de coronavirus, rezultatul a ieșit negativ. Acesta făcuse febră la scurt timp după ce tatăl său s-a întors din Italia. Copilul va fi în continuare izolat la domiciliu şi va lua tratament.

”Referitor la cazul minorului aflat de joi, 27.02.2020, în zona de sub-izolare constituită la Secţia de boli infecţioase a Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria, vă informăm că a sosit rezultatul testului de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. Matei Balş. Acesta indică rezultat negativ”, a transmis Prefectura Teleorman, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că minorul va fi transportat şi plasat în autoizolare la domiciliu şi va urma tratament de specialitate prescris de medicul specialist pentru afecţiunea de bază.

Un copil din judeţul Teleorman, al cărui tată a fost în regiunea Lombardia din Italia, era suspect de infectare cu coronavirus. Întreaga familie era izolată la domiciliu, iar copilul a făcut febră puternică fiind transportat la spital.

Între timp, încă două cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate în România, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru.

Este vorba despre un bărbat din Maramureş şi despre o femeie din Timiş.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×