Au venit rezultatele pentru bebelușul din Bacău suspectat de coronavirus. Toată țara s-a rugat pentru micuț

Au venit rezultatele pentru bebelușul din Bacău suspectat de coronavirus. Toată țara s-a rugat pentru micuț
Bebelușul din Bacău suspectat de coronavirus nu este purtător al temutului virus. Sursa foto: smartandhappychild.ro

Au venit rezultatele pentru bebelușul din Bacău suspectat de coronavirus. Știrea că un copil de doar câteva luni ar putea fi purtător al temutului coronavirus a înmărmurit o țară întreagă, iar acum medicii au primit rezultatele testelor.

Bebelușul din Bacău suspectat de coronavirus nu este purtător al temutului virus

Rezultatele analizelor medicale efectuate la Spitalul de Boli Infecţioase Iași au arătat că bebelușul din Bacău nu a contractat coronavirus, chiar dacă a călătorit alături de părinții săi, zilele trecute, în Italia.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, Carmen Dorobăț, a transmis, vineri seară, că rezultatul în cazul copilului de 9 luni, din Bacău, suspect de coronavirus, este negativ.

Bebelușul a fost în Italia cu părinții săi

Bebelușul fusese transportat, joi, împreună cu mama lui, la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Bacău, cu suspiciune de coronavirus, după ce a făcut febră.

Potrivit directorului DSP Bacău, copilul avea o patologie preexistentă, o viroză respiratorie, de aproximativ o lună de zile. Cu toate acestea, în weekend fusese plecat cu părinții în regiunea Veneto, iar joi mama lui a declarat că acesta se simte rău.

OMS, comunicat alarmant legat de coronavirus

Ca o măsură de precauție, s-a luat decizia de a fi internat pe Secția de Boli Infecțioase, în zona special amenajată, pentru prelevarea de probe și trimiterea la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, amintește Mediafax.

Între timp, alte două persoane au ost diagnosticate cu coronavirus. Numărul celor infectați cu temutul virus a ajuns la trei. Medicii au anunțat chiar că tânărul care a fost primul diagnosticat cu coronavirus s-a vindecat!

Organizația Mondială a Sănătății a transmis astăzi un comunicat de presă prin care spunea că mulți pacienți declarați vindecați sunt din nou bolnavi. Încă nu se știe dacă aceștia au contractat din nou virusul, sau acesta a stat ascuns în corpul lor și s-a reactivat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×