Trei români, plasaţi în carantină în Republica Dominicană de teama coronavirusului

Trei români, plasaţi în carantină în Republica Dominicană de teama coronavirusului
Trei români sunt primele persoane din Republica Dominicană suspecte de coronavirus. Sursa foto: foxnews.com

După ce a ucis 17 persoane și a provocat alte 650 de cazuri de infectare în Italia, coronavirusul chinezesc a provocat panică și în Republica Dominicană, iar „de vină” pentru această situație sunt trei cetățeni români în vârstă de 29, 35 şi respectiv 50 de ani. Potrivit autorităților statului insular din America de Nord, conaționalii noștri se află izolați într-un spital din capitala Santo Domingo, fiind primele persoane suspecte de îmbolnăvire cu agentul patogen care a îngrozit întreaga lume.

Trei români sunt primii suspecți de coronavirus din Republica Dominicană. Nu se știe cu exactitate de unde au venit

Potrivit ministrului Sănătății din Republica Dominicană, Rafael Sanchez Cardenas, cei trei vor rămâne în carantină pentru următoarele 14 zile, perioadă în care vor fi supuși analizelor necesare în astfel de cazuri.

Pentru moment, nu se știe dacă aceștia sunt purtători ai bacteriei COVID-19, așa cum a fost ea denumită de specialiștii din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății.

Cât despre traseul pe care l-au parcurs până să ajungă în statul nord-american, rămâne de asemenea învăluit în mister, în condițiile în care oficialitățile evită să ofere un răspuns concret, iar publicațiile din întreaga lume au transmis informații contradictorii pe marginea acestui subiect. Spre exemplu, EFE, agenția de presă din Spania, susține că românii ar fi venit din Germania, cu o escală de cinci ore pe un aeroport din statul iberic.

De cealaltă parte, presa din Dominicană notează că aceștia ar fi venit din  Italia, altele scriu tot despre Germania, dar menţionează un bilanţ al infecţiilor cu coronavirus din Italia, făcând aparent confuzie între cele două ţări.

Alături de cei trei români este internat și un cetățean dominican

Cei trei bărbați din România nu sunt singurii pacienți plasați în carantină pe motiv că s-ar putea număra printre victimele coronavirusului. Alături de aceștia se află internat în Spitalul Militar Ramon de Lara și un cetăţean dominican care a avut contact cu conaționalii noștri, deși momentan nu prezintă simptome.

Conform purtătorului de cuvânt al unității medicale, doi dintre români acuză simptome similare celor ale virozei gripale. „I-am primit şi le facem investigaţiile pentru a confirma sau infirma diagnosticul în chestiune”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, citat de presa din Republica Dominicană. Trebuie spus că statul insular nu a confirmat în momentul de față niciun caz de infectare cu coronavirus.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×