Peste 700 de elevi izolați la domiciliu! Și 115 cadre didactice stau acasă ca măsură de prevenție la coronavirus

Cristiana Astefanoaiei    Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
28/02/2020, 18:29
Peste 700 de elevi izolați la domiciliu! Și 115 cadre didactice stau acasă ca măsură de prevenție la coronavirus GALERIE FOTO
701 elevi sunt plasați în acest moment în izolare la domiciliu. Sursa foto - hepta. ro

Ministerul Educaţiei precizează că peste 700 de  elevi sunt izolaţi la domiciliu, la fel şi 115 profesori. Persoanele stau în casă ca primă măsură de prevenție legat de coronavirus, potrivit unui anunţ oficial primit de Edupedu.ro.

Peste 700 de elevi izolați la domiciliu!

Interesant este că deocamdată autorităţile nu dau detalii privind judeţele sau localităţile în care s-au luat aceste măsuri. La nivel naţional sunt peste 6.900 de elevi care stau acasă din cauza gripei comune, potrivit ministerului.

Sunt și vești bune! Testul pentru coronavirus a ieşit negativ în cazul copilului care a făcut febră la scurt timp după ce tatăl său s-a întors din Italia. Copilul va fi în continuare izolat la domiciliu şi va lua tratament.

Și 115 cadre didactice stau acasă ca măsură de prevenție la coronavirus

”Referitor la cazul minorului aflat de joi, 27.02.2020, în zona de sub-izolare constituită la Secţia de boli infecţioase a Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria, vă informăm că a sosit rezultatul testului de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. Matei Balş. Acesta indică rezultat negativ”, a transmis Prefectura Teleorman, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că minorul va fi transportat şi plasat în autoizolare la domiciliu şi va urma tratament de specialitate prescris de medicul specialist pentru afecţiunea de bază.

Vă readucem aminte că un copil din judeţul Teleorman, al cărui tată a fost în regiunea Lombardia din Italia, era suspect de infectare cu coronavirus. Întreaga familie era izolată la domiciliu, iar copilul a făcut febră fiind transportat la spital.

Încă două cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate în România, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru. Este vorba despre un bărbat din Maramureş şi despre o femeie din Timiş.

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că ambii pacienţi nu vor fi trataţi în centrele regionale unde se află în prezent.

Primul caz de coronavirus din România a fost cel al unui tânăr de 25 de ani, din judeţul Gorj.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×