Familia tânărului din Gorj confirmat cu coronavirus, plasată oficial în carantină! Măsura a fost luată după două zile de la anunțarea diagnosticului

Familia tânărului din Gorj confirmat cu coronavirus, plasată oficial în carantină! Măsura a fost luată după două zile de la anunțarea diagnosticului
Aici locuiește familia tânărului din Gorj confirmat cu coronavirus. Sursa foto: adevarul.ro

Membrii familiei tânărului de 25 de ani din comuna gorjeană Prigoria, diagnosticat cu coronavirus, vor fi plasați în carantină, la propunerea Direcției de Sănătate Publică din județ. Decizia autorităților vine la cel puțin 48 de ore de la anunțul primului caz de infectare cu agentul patogen denumit științific COVID-19, pe teritoriul țării noastre.

Familia primului pacient infectat cu coronavirus, plasată în carantină deși testele au fost negative

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, Florin Chisim, niciuna dintre rudele bărbatului internat la Institutul „Matei Balș” din Capitală nu prezintă simptome în momentul de față, iar rezultatele testelor efectuate în urma prelevării probelor biologice au fost negative.

Cu toate acestea, având în vedere că perioada de incubație a virusului poate ajunge până la 14 zile, cele cinci persoane vor fi duse într-un „spațiu amenajat corespunzător”.

În cadrul şedinţei Comitetului JUdeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în calitate de autoritate competentă, Direcţia de Sănătate Publică Gorj a propus mutarea într-o locaţie de carantină a cinci persoane care locuiesc în acelaşi imobil şi care, implicit, au intrat în contact direct cu persoana diagnosticată ca purtătoare a COVID-19.

S-a venit cu propunerea ca aceste persoane să fie transportate la un centru de carantină pentru că, din punct de vedere medical, reprezintă un pericol dacă sunt ţinute la domiciliu. Propunerea a fost făcută astăzi de către Direcţia de Sănătate Publică Gorj”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

Testele preliminare au arătat că bărbatul din Gorj nu are coronavirus

Între timp, vin vești cât se poate de bune de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, unde este internat bărbatul confirmat cu coronavirus. Ei bine, testele preliminare făcute de medici au indicat faptul că tânărul de 25 de ani nu mai este infectat cu bacteria care a îngrozit întreaga lume.

Până luni, urmează să fie supus unei noi runde de analize, iar dacă și acestea vor ieși negative, pacientul va putea fi externat.

De altfel, în cele peste 48 de ore de când se află în spital, starea sa de sănătate a fost extrem de bună, neacuzând niciunul dintre simptomele specifice persoanelor bolnave de COVID-19, ceea ce îi determină pe specialiști să creadă că a fost vorba despre o formă ușoară.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×