Noi detalii despre maramureșeanul bolnav de coronavirus! „A venit cu mașina din Italia, acasă. Era pe terapie antibiotică ambulatorie”

Cristiana Astefanoaiei    Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
28/02/2020, 18:04
Noi detalii despre maramureșeanul bolnav de coronavirus! „A venit cu mașina din Italia, acasă. Era pe terapie antibiotică ambulatorie” GALERIE FOTO
Un maramureșean a fost confirmat cu coronavirus. Sursa foto - Jeffrey Zamora/La Nacion via ZUMA Press)

Noi detalii despre maramureșeanul bolnav de coronavirus! Conform directorul Institutului „Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, bărbatul confirmat cu noul COVID-19, a venit cu maşina din Italia, în România.

Noi detalii despre maramureșeanul bolnav de coronavirus!

Inițial a fost la camera de gardă a unui spital din Italia, deoarece s-a simţit rău. „E important că a fost o persoană foarte isteaţă. A fost în probleme de business acolo. Când a început să i se facă rău s-a dus la camera de gardă în Italia, pe 25 februarie”, a spus Streinu-Cercel.

Chestionat asupra motivului pentru care acesta a fost trimis acasă, directorul de la „Matei Balş” a răspuns: „Ca să pui un diagnostic trebuie să te prinzi. Trebuie să faci o anchetă epidemiologică amănunţită.

„A venit cu mașina din Italia, acasă. Era pe terapie antibiotică ambulatorie”

Dacă nu a fost făcută corespunzător, foarte probabil a fost trimis acasă, el s-a prins că e ceva în neregulă şi a venit singur cu maşina în casă”, a mai zis Streinu Cercel.

Directorul Institutului „Matei Balş” spune că maramureșeanul odată ajuns în România, s-a dus la spital, în Baia Mare. „A venit singur cu maşina. S-a dus şi s-a internat într-un spital din Baia Mare.

Acum se află internat la boli infecţioase. Da, a fost transferat la Cluj, acolo unitatea are terapie intensivă, are tot ce îi trebuie”, a  mai zis Adrian Streinu Cercel.

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean spune că starea de sănătate a bărbatului este una relativ bună și că primește, în acest moment, tratament pentru pneumonie. De altfel, diagnosticul acestuia a fost pneumonie interstiţială, cu manifestări de astenie, dificultăţi respiratorii uşoare la efort în cazul deplasării.

„Bărbatul de 45 ani din Maramureş a venit din Italia din afara zonei carantinate, iar conform analizelor medicale efectuate la laboratorul din Timişoara se confirmă infecţia cu coronavirus.

Vineri se vor finaliza şi analizele efectuate la Spitalul de Boli Infecţioase ClujNapoca. Din momentul transferului de la Baia Mare nu a avut contact cu pacientul decât echipa care l-a transportat.

A fost internat în secţia clinică pe circuitul separat cu diagnostic de pneumonie interstiţială, cu manifestări de astenie, dificultăţi respiratorii uşoare la efort în cazul deplasării, starea generală de sănătate fiind relativ bună, fără elemente de gravitate”, a spus Abrudean

„Rămâne internat la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj. Facem la Cluj o dublă verificare a testelor, cu kitul pentru coronavirus primit. În Italia a fost tratat pentru pneumonie, cu terapie antibiotică ambulatorie.

La Cluj primeşte tratamentul specific pentru pneumonie interstiţială pentru neavând o terapie specifică pentru coronavirus”, a spus directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase Cluj, Violeta Briciu

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×