Noi alerte de coronavirus în România! Trei persoane izolate în Galați. O minoră transportată cu izoleta la spitalul din Bacău

Cristiana Astefanoaiei    Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
29/02/2020, 16:49
Noi alerte de coronavirus în România! Trei persoane izolate în Galați. O minoră transportată cu izoleta la spitalul din Bacău GALERIE FOTO
Probe pentru coronavirus au fost luate în județele Galați și Bacău. Sursa foto - hepta.ro

Noi alerte de coronavirus în România! Trei persoane au fost internate de urgență la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați. Medicii le-au recoltat imediat probe acestora și au trimis analizele la București.

Noi alerte de coronavirus în România!

De remarcat că două dintre persoane se aflau deja în izolare acasă. Acestea au început să se simtă mai rău și au sunat la numărul de urgență. A treia persoană este un șofer de maxi-taxi, care face curse spre Otopeni.

Persoanele au fost preluate de ambulanțele special echipate ale ISU Galați și au fost transportate la Spitalul de Boli Infecțioase din oraș.

Trei persoane izolate în Galați

Cele două persoane care se aflau în domiciliul lor erau izolate deja de 8 și de 13 zile. Ambele erau recent întoarse din Italia când au și început să se simtă rău.

Șoferul de  maxi taxi care face curse între Galați și aeroportul Otopeni s-a prezentat singur la spital și le-a spus medicilor că în urmă cu câteva zile a transportat mai mulți oameni veniți din Italia.

Cei trei pacienți, care tușesc și au febră, au rămas internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați.

În contextul înmulțirii suspiciunilor de coronavirus, autoritățile județene au decis să apeleze la ajutorul inspectorilor ANAF. Aceștia lucrează împreună cu medicii epidemiologi de la Direcția de Sănătate Publică Galați la prelucrarea informatică a datelor cuprinse în chestionarele completate de persoanele care au venit, în ultima perioadă, din diverse zone ale lumii.

Prefectura Galați a anunțat că în județ sunt 224 de persoane izolate la domiciliu. Astfel, pe lângă cele trei persoane aflate la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați, mai sunt 4 oameni în centrele de carantină organizate de autorități.

A fost alertă și la Bacău după ce o fetiță de cinci ani a ajuns de urgență la spital. Copila a fost transportată cu izoleta la Spitalul Județean de Urgență pentru a i se preleva probe. Și minora era recent întoarsă din Italia, regiunea Veneta

Aceasta avea simptome de viroză, iar starea ei s-a înrăutățit, astfel că părinții au sunat la 112.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×