Prima femeie din România cu coronavirus! A ajuns la spital transportată în condiții speciale

Prima femeie din România cu coronavirus! A ajuns la spital transportată în condiții specialeGALERIE FOTO
Femeia depistată cu coronavirus este domiciliată în Timişoara. Sursa foto - captură foto Observator

Prima femeie din România confirmată cu coronavirus are 38 de ani. Aceasta se afla în izolare la domiciliu, după o vizită făcută de curând în Italia. Nu a mai durat mult de la ieșirea rezultatului analizei și femeia a fost preluată de echipa specială a ISU Timiş.

Prima femeie din România cu coronavirus!

Specialiștii au transportat-o în condiţii de maximă securitate la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara. Mai exact, o autospecială de transport victime multiple şi cei 12 pompieri specializaţi au ajuns la locuinţa femeii, undeva în jurul orei 16.30.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Femeia locuia singură în apartament. Echipa de transfer a avut combinezoanele speciale care îi protejează pe pompieri, iar pacienta a fost introdusă în izoleta care împiedică răspândirea virusului pe perioada transportului.

A ajuns la spital transportată în condiții speciale

Aproximativ 15 minute a durat drumul de la casa acesteia la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara. Acum, tânăra va fi internată într-unul dintre cele 15 saloane pregătite într-un pavilion dedicat bolnavilor cu coronavirus şi va primi tratament.

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a transmis că femeia depistată pozitiv cu coronavirus, la Timişoara, a vizitat localitatea San Giovani Bianco din Italia, aflată la 30 de kilometri de Bergamo. Autorităţile încearcă acum să afle cu cine a luat aceasta contact după revenirea în ţară.

”Direcţia de Sănătate Publică Timiş a luat la cunoştinţă astazi, în jurul orei 14.00, de pozitivarea testului pentru COVID 19 efectuat de catre Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş Timişoara unei persoane de 38 ani, sex feminin, care a vizitat localitatea San Giovanni Bianco, aflată la 30 km de Bergamo, în perioada 19-20.02.2020”, se arată într-un comunicat al DSP Timiş.

Primele semne ale bolii au apărut începând din 25 februarie. Atunci femeia a început să tuşească, iar două zile mai târziu s-a prezentat la spital unde a fost consultată.

”Din informaţiile noastre, începând cu data de  25.02.2020 persoana în cauză a prezentat subfebrilităţi şi tuse rară, iar în 27.02.2020 s-a prezentat în Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara.

A fost consultată şi i s-a făcut testul pentru gripa sezonieră, care a ieşit negativ. Totodată, i s-au recoltat probe pentru testarea COVID-19, având în vedere istoricul de calatorie relativ recent în Italia, ulterior fiind lăsată la domiciliu.

Astăzi în 28.02.2020 au fost prelucrate probele pentru testarea COVID-19 şi rezultatul a fost pozitiv”, mai arată sursa citată.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×