Scandal între prezentatoarea tv Aneta Sîngeorzan și medicul de la Boli Infecțioase Timișoara, pentru felul în care a fost tratată femeia bolnavă de coronavirus. Video

Scandal între prezentatoarea tv Aneta Sîngeorzan și medicul de la Boli Infecțioase Timișoara, pentru felul în care a fost tratată femeia bolnavă de coronavirus. Video
Scandal între prezentatoarea tv Aneta Sîngeorzan și medicul de la Boli Infecțioase Timișoara, pentru felul în care a fost tratată femeia bolnavă de coronavirus *foto: colaj facebook/captură youtube

Două noi cazuri de coronavirus au fost confirmate în România. Este vorba despre o femeie de 38 de ani din județul Timiș și un bărbat de 45 de ani din Maramureș. Cazul timișorencei este mai interesant. Aceasta s-a întors dintr-o minivacanță la Bergamo, pentru ca apoi să prezinte pe 25 februarie unele dintre simptome iar pe 27 să fie trimisă în auto-izolare. Astăzi, femeia a fost confirmată cu coronavirus și urmează să fie transferată la spitalul de boli infecțioase din Timișoara.

Discuții aprinse între medicul de la boli infecțioase Timișoara și jurnalista Aneta Sîngeorzan

Cazul din județul Timiș a creat însă destul de multă panică, dat fiind faptul că femeii i s-a permis să stea în autoizolare, mai ales că ea fusese în vizită în Italia.

Această situație a fost discutată în direct, la postul B1 Tv, și între doctorul Virgil Musta, de la spitalul de boli infecțioase din Timișoara, și prezentatoarea Aneta Sîngeorzan.

Când a fost invitată la calm, jurnalista l-a întrebat pe medic de ce a durat atât de mult până când femeia a fost investigată pentru coronavirus. Musta a precizat că femeia a stat timp de o săptămână acasă, după vizita făcută din Italia.

Cei doi au avut un schimb de replici cu privire la protocoalele pe care le au medicii. Mai mult, Musta a explicat că una dintre doctorii care au luat contact cu românca ce a fost depistată pozitiv cu coronavirus nu era echipată corespunzător.

Medicul i-a închis telefonul în nas jurnalistei după o discuție mai aprinsă

Discuția a degenerat după ce jurnalista a cerut mai multe lămuriri cu privire la cazul din Timiș:

„Aneta: Domnule doctor, am înțeles cu toții care sunt riscurile acestui virus nenorocit.

Medic: Eu cred că dvs. nu ați înțeles și vreți să creați panică ceea ce este foarte rău pentru că nu este momentul.

– Este exclus să facem așa ceva. Eu vreau să știu cum o persoană pe care ați diagnosticat-o cu coronavirus a venit la spital, i-ați făcut analize și și acum se află acasă, încă nu a ajuns la spital. De o oră știți asta.

– Eu cred că vă puneți problema greșit. În țara noastră intră zilnic sute de oameni din Italia. Ce facem, îi testăm pe toți? Avem o procedură care trebuie respectată. Nu înțeleg care este problema dvs!

– Problema mea este că o pacientă se află la domiciliu încă și ce vă garantează că nu va intra în contact cu alte persoane.

– Pentru că eu merg pe conștința omului. A fost anunțată să nu intre în contact cu alte persoane. Eu cred că dvs. exagerați.  

– Ok, cred că telespectatorii vor trage singure concluziile, dar nu vreau să știu ce e în sufletul celor care au fost aseară la spitalul de boli infecțioase.

– Și eu cred că vor trage concluzii legate de atitudinea dvs. La revedere!

– A închis domnul Musa, s-a supărat pe noi!”

Așa a sunat discuția încinsă care a avut loc între jurnalista B1 Tv și medicul de la Timișoara. Reamintim faptul că două noi cazuri de coronavirus au fost confirmate vineri de autoritățile din România, după cel de miercuri seara, din Gorj.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×