Ultimele informaţii despre starea copilului de un an, suspect de coronavirus. Tatăl micuţului s-a întors de la Milano acum câteva zile

Ultimele informaţii despre starea copilului de un an, suspect de coronavirus. Tatăl micuţului s-a întors de la Milano acum câteva zile
Copilul a fost la spital în izoletă. Sursa foto: protv.ro

Un copil de un an şi două luni din Galaţi este suspect de coronavirus după ce tată său s-a întors în ţară, de câteva zile, din Milano, Italia. Micuţul a fost transportat la spital, unde va fi internat alături de mama sa. Fraţiii şi tatăl copilului au rămas izolaţi la domiciliu.

Există riscul ca micuţul să prezinte simptomele coronavirusului

Un copil de doar un an şi două luni din Galaţi este suspect de coronavirus după ce tată său s-a întors în ţară, de câteva zile, din Milano, Italia. Micuţul a fost transportat la spital, unde va fi internat alături de mama sa. Fraţiii şi tatăl copilului au rămas izolaţi la domiciliu.

Băieţelul a fost dus la spital, marţi seară, cu o izoletă. A fost însoţit pe drum de mama sa. De asemenea, mama a rămas internată cu copilul suspect de coronavirus.

Restul familiei a rămas izolată la domiciliu

Băieţelul, fraţii şi părinţii săi se aflau izolaţi la domiciliu după ce tatăl s-a întors din Milano, Italia. Când băiatul a început să aibă febră, părinţii au alertat autorităţile. Personalul medical a ajuns la locuinţa familiei în scurt timp.

Am decis trimiterea izoletei pentru a fi transportat la spitalul de Boli Infecţioase întrucât tatăl copilului, în data de 23 februarie, a revenit în ţară din Milano. Familia era în carantină din acea perioadă”, a declarat prefectul Galaţiului, Gabriel Ioan Avrămescu.

Drumul până la spital a fost parcurs de micuţ în izoletă alături de mama sa. Micuţul se află în stare stabilă. După primele analize efectuate micuţului, este vorba despre o pneumonie, informează personalul medical.

Medicii mai spun că există riscul să fie şi simptome ale infectării cu COVID-19. De asemenea, micuţului îi curgea nasul şi prezenta o tuse productivă.

Pacientul s-a prezentat cu rinoree apoasă, cu febra 39 cu 5, cu dispnee, tuse productivă. S-au recoltat probe ce urmează a fi trimise pentru investigaţii suplimentare.

Sunt cinci membri ai familiei, niciunul dintre ceilalţi membri ai familiei nu are simptomatologie”, a declarat Gabriela Lupăşteanu, medic în cadrul spitalului de Boli Infecţioase Galaţi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×