23 de parlamentari iranieni, infectați cu coronavirus! Li s-a solicitat să stopeze orice legătură cu publicul

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
03/03/2020, 18:10
23 de parlamentari iranieni, infectați cu coronavirus! Li s-a solicitat să stopeze orice legătură cu publicul
23 din cei 290 de parlamentari iranieni au fost depistați cu coronavirus. Sursa foto: hepta.ro

Coronavirusul continuă să facă noi victime pe scena politică din Iran, nu mai puțin de 23 de parlamentari fiind deja testați pozitiv cu agentul patogen denumit științific COVID-19, potrivit datelor oficiale. Concret, 23 din cei 29 de membri ai „Majlis” sunt infectați în momentul de față, anunță Abdul Reza Misri, vicepreședintele Parlamentulului, citat de CNN.

23 de parlamentari au fost infectați cu coronavirus. Li s-a solicitat să evite contactul cu publicul

Concret, în cadrul unei conferințe de presă susținute marți la Teheran, oficialul a precizat că aproximativ 8% din totalul parlamentarilor statului asiatic sunt confirmați cu coronavirus. Totodată, printr-o scrisoare deschisă adresată liderului suprem al Iranului, Ali Khamenei, de președintele parlamentului, Ali Larijani, parlamentarilor infectați li se solicită să stopeze orice legătură cu publicul.

În felul acesta, autoritățile iraniene speră să evite răspândirea agentului patogen care a ucis deja 77 de cetățeni și a îmbolnăvit alți 2.336. Conform Ministerului Sănătății, printre victime se numără și unul dintre consilierii ayatollahului Ali Khamenei, liderul suprem al statului, care a încetat din viață la începutul acestei săptămâni.

Ce pedepse riscă iranienii care răspândesc știri sau zvonuri false despre coronavirus

Totodată, autoritățile de la Teheran au anunțat o serie de măsuri pentru stoparea știrilor false privind epidemia de coronavirus, răspândite adesea în special prin intermediul rețelelor de socializare. Astfel, cei care încearcă să politizeze acest subiect riscă nu doar trei ani de închisoare, ci și multiple lovituri de bici.

Decizia vine în condițiile în care Iranul este statul cu cel mai mare grad de infectare cu agentul patogen denumit COVID-19, alături de China, Coreea de Sud şi Italia. De altfel, inclusiv directorul serviciilor medicale de urgenţă , Pirhossein Kolivand, a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

În plus, Hadi Khosrowshahi, fost ambasador iranian la Vatican și cleric proeminent, a murit din cauza infecției cu noul virus apărut în China, potrivit agenţiei turce de presă Anadolu, citată de Mediafax. În vârstă de 81 de ani, acesta s-a stins din viață într-un spital din Teheran.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×