Iran, cea mai afectată țară de coronavirus, după China! 43 de decese, sute de îmbolnăviri

Cristiana Astefanoaiei    Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
29/02/2020, 16:36
Iran, cea mai afectată țară de coronavirus, după China! 43 de decese, sute de îmbolnăviri GALERIE FOTO
Un iranian poartă mască de protecție la teheran. Sursa foto - Rouzbeh Fouladi/ZUMA Wire)

Iran a devenit cea mai afectată țară de coronavirus, după China! Mai exact, nu mai puțin de patruzeci şi trei de persoane au murit din cauza coronavirusului în această țară. Sunt cele mai multe decese după China.

Iran, cea mai afectată țară de coronavirus, după China!

Nici numărul cazurilor de infecţie nu este unul deloc neglijabil. Astfel, acesta a crescut la 593, conform unui anunț făcut de purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian al Sănătăţii.

În condiţiile în care mai multe state din Orientul Mijlociu au raportat cazuri de coronavirus provenite din Iran, ţara se află în epicentrul focarului din regiune.

43 de decese, sute de îmbolnăviri

„Nouă persoane au murit din cauza coronavirusului în ultimele 24 de ore, numărul deceselor ajungând la 43, iar numărul total al persoanelor infectate la 593″, a declarat oficialul pentru televiziunea de stat iraniană, care a sfătuit populaţia să rămână acasă.

Mai mult de atât, ministrul iranian al Sănătăţii a avertizat în legătură cu „o săptămâna foarte dificilă” care urmează în Iran. Concret, în această țară rata de deces în rândul cazurilor confirmate a fost de circa 10%, comparativ cu aproximativ 3% în alte părţi.

Sunt probleme chiar și în Parlamentul țării, acolo unde câţiva oficiali de rang înalt, între care ministrul adjunct al sănătăţii şi cinci parlamentari, au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus.

De altfel, epidemia a determinat închiderea Parlamentului şi au fost impuse restricţii de călătorie pe teritoriul ţării.

Un parlamentar, ales în urma scrutinului din 21 februarie, a murit din cauza coronavirusului.

În schimb, surse BBC au declarat că, în realitate, sunt 210 de morți în Iran, din cauza coronavirusului și că acest bilanț ar fi ascuns de autorități.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×