STB, măsuri contra coronavirusului. Începe decontaminarea autobuzelor, tramvaielor și troleibuzelor

STB, măsuri contra coronavirusului. Începe decontaminarea autobuzelor, tramvaielor și troleibuzelor
STB va decontamina mijloacele de trasport în comun, împotriva coronavirusului. Sursa foto: cars.ro

Societatea de Transport București a anunțat că va începe decontaminarea tuturor mijloacelor de transport în comun din Capitală, ca măsură de protecție împotriva răspândirii coronavirusului. STB are în subordine nu mai puțin de 1.600 de vehicule de transport în comun.

STB va decontamina mijloacele de transport în comun, împotriva coronavirusului

Reprezentanții STB transmit că acest proces de decontaminare a vehiculelor se va desfășura permanent, pentru ca cei care călătoresc cu mijloacele de transport în comun să fie protejați.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

“STB SA începe, în noaptea de sâmbătă spre duminică (29.02/ 01.03.2020), decontaminarea tuturor celor aproximativ 1.600 de vehicule aflate în parcul circulant (dintre care 1.110 autobuze, 280 de tramvaie, iar restul – troleibuze).

Și stațiile de așteptare vor fi decontaminate

Procedeul utilizat este acela de a pulveriza în interiorul vehiculelor, cu ajutorul unui atomizor, o ceață densă de decontaminare, pe baza unei substanțe speciale care distruge virusurile. Acest proces se va desfășura permanent și va cuprinde, etapizat, toate vehiculele.

Societatea de Transport București a transmis totodată că și refugiile și stațiile de așteptare din București vor fi decontaminate pentru a ține coronavirusul departe.

În paralel, tot pe timpul nopții, STB SA a început un program de curățare a celor 480 de refugii, cu mobilierul aferent, borne, copertine, garduri de separare a căii de rulare etc. Totodată, sunt curățați de vegetație și vopsiți la bază un număr de aproximativ 10 la sută din cei 15.000 de stâlpi aflați în administrare.

STB SA face apel la călători să respecte eforturile angajaților săi și păstreze curățenia, atât în vehicule, cât și în stații, dovedind un comportament și spirit civic responsabile.

În cazul în care un vehicul aflat în traseu nu corespunde din punct de vedere al curățeniei, călătorii pot comunica acest lucru, menționând numărul de inventar/ numărul de înmatriculare și linia pe care circulă acesta, la adresa de e-mail relații.publice@stbsa.ro, pentru a se interveni operativ”, se precizează în comunicatul emis de STB.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×