STB anunță tramvai de noapte în București, care va circula pe liniile 1 și 10

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
20/02/2020, 21:44
STB anunță tramvai de noapte în București, care va circula pe liniile 1 și 10
STB anunță tramvai de noapte în București, care va circula pe liniile 1 și 10. Sursa foto: Hepta

Socitetatea de Transport București anunță că locuitorii din Capitală vor beneficia de transport în comun și pe timp de noapte, sub forma unui tramvai ce va circula pe liniile 1 și 10.

Un tramvai de noapte va fi pus la dispoziția bucureștenilor

Astfel, STB a decis să înființeze, la solicitarea Sindicatului Transportatorilor din București o linie specială pentru personalul societății și călători.

Mai exact, este vorba despre tramvaiul de noapte, care va circula pe liniile 1 și 10, a anunțat societatea de transport public din Capitală.

„Lina de noapte cu tramvaiul pe acest inel circular va permite reconfigurarea traseelor de noapte și preluarea de pe acest inel circular, sau din interiorul lui, a personalului de serviciu – venirea și plecarea de la serviciu, pentru cei de la schimbul doi – dar și pentru cetățenii Muncipiului București”, au anunțat reprezentanții STB în cadrul unei conferințe.

„Discuția aceasta am avut-o în 2010, 2011, când s-a înființat acest inel circular, linia 1- linia 10 și am făcut o adresă în acest sens. Avem și un accept din partea Comisiei de transporturi din cadrul Primăriei Municipiului București, dar și din partea conducerii executive, de a înființa o linie de noapte cu tramvaiul pe acest inel circular”, a declarat Vasile Petrariu, președintele Sindicatului Transportatorilor din București.

Când se va putea circula noaptea pe noua linie

„Acest lucru ne va permite în viitor să reconfigurăm traseele de noapte în asemenea manieră încât ele să vină, să alimenteze și să preia de pe acest inel circular, sau în interiorul lui, atât personal de serviciu, dar și pentru cetățenii Municipiului București.

În funcție de necesități, vom vedea câte tramvaie vor circula pe acest traseu”, a mai spus Vasile Petrariu, în cadrul conferinței de presă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×