Coronavirusul întărâtă spiritele! Politician italian, mesaj jignitor pentru români. „Persoane a căror capitală are canalele pline cu copii abandonaţi“

Cristiana Astefanoaiei    Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
29/02/2020, 15:41
Coronavirusul întărâtă spiritele! Politician italian, mesaj jignitor pentru români. „Persoane a căror capitală are canalele pline cu copii abandonaţi“ GALERIE FOTO
Politicianul și-a șters în cele din urmă postarea. Sursa foto - facebook

Coronavirusul întărâtă spiritele între diferite țări. Printre ele se află Italia și România. Astfel, un consilier municipal în oraşul italian Pavia, Niccolò Fraschini, a postat pe o rețea de socializare un mesaj jignitor la adresa românilor.

Coronavirusul întărâtă spiritele!

Nu suntem singura țară pe care acesta a luat-o în colimator. Același lucru l-au pățit și francezii, dar şi conaționalii săi, napoletanii în contextul răspândirii noului coronavirus.

Politicianul și-a şters postarea în cele din urmă, după ce a primit ca reacţie un val de critici, mai ales din partea italienilor.

Politician italian, mesaj jignitor pentru români

„Noi, cei din Lombardia, suntem ţinuţi la distanţă cu greaţă de persoane care trăiesc în mijlocul gunoaielor (napoletani), sau nu au bidet (francezi) şi de persoane a căror capitală (București) are canalele pline cu copii abandonaţi”, a fost mesajul lui Niccolò Fraschini.

De remarcat că tânărul politician este și purtător de cuvânt în cadrul Regiunii Lombardia.

„De la aceste persoane nu acceptăm lecţii de igienă. Staţi liniştiţi, când se va termina totul rolurile se vor inversa”, a adăugat Fraschini.

La puțin timp după ce a apăsat „publish”, postarea italianului a devenit virală şi a strâns zeci de comentarii critice. După 10 ore a fost ştearsă de pe profilul politicianului.

Până să apuce să o șteargă definitiv, o „amică virtuală” l-a întrebat la cine se referă în declaraţia sa, iar Fraschini a precizat: „la napoletani, francezi şi români”.

„O postare ruşinoasă, care a stârnit o avalanşă de insulte şi l-a constrâns pe consilier să elimine textul, dar deja circulă peste tot un screenshot care a provocat indignarea tuturor”, scrie publicaţia Il Mattino din Napoli care mai precizează că este foarte gravă şi „insultarea României”.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×