Un ministru din Iran are coronavirus. O înregistrare video îl arată pe demnitar cum transpiră necontrolat și tușește în timpul unei conferințe

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
25/02/2020, 20:03
Un ministru din Iran are coronavirus. O înregistrare video îl arată pe demnitar cum transpiră necontrolat și tușește în timpul unei conferințe
Un ministru din Iran are coronavirus. O înregistrare video îl arată pe demnitar cum transpiră necontrolat și tușește în timpul unei conferințe. Sursa foto: Hepta

Ministrul adjunct al Sănătății din Iran a fost depistat cu noul coronavirus, a declarat, marți, un consilier din cadrul Ministerului, citat de AFP, informează Hotnews.

Ministru adjunct din Iran, depistat cu noul coronavirus

Vestea că Iraj Harirchi, unul dintre demnitarii din Ministerul Sănătății din Iran, este infectat cu noul coronavirus a fost dată de unul dintre consilierii de presă ai instituției.

„Testele efectuate asupra dl. Harirchi, ministru adjunct al Sănătății care se afla pe linia frontului împotriva coronavirusului, s-au dovedit pozitive”, a scris pe Twitter Alireza Vahabzadeh, consilier de presă în cadrul Ministerului Sănătății din Iran.

Ulterior, în mediul online a apărut o înregistrare video, din care se vede că ministrul adjunct Iraj Harirchi a tușit de mai multe ori și părea să transpire excesiv.

Ministrul a apărut în cadrul conferinței alături de purtătorul de cuvânt al guvernului Ali Rabii.

Demnitarul s-a autoizolat la domiciliu

Culmea face că, în cadrul conferinței respective, Harirchi a ținut să dezmintă o informație potrivit căreia 50 de persoane și-au pierdut viața din cauza epidemiei virale la Qom, orașul sfânt din centrul țării.

De acolo, virusul pare să se fi propagat în restul Iranului. În cadrul conferinței, ministrul adjunct iranian promisese că va demisiona dacă această cifră se confirmă. Acum, Harirchi s-a autoizolat la domiciliu, informează presa iraniană.

Între timp, Iranul a confirmat 34 de noi cazuri și trei decese marți, astfel că numărul persoanelor infectate cu noul agent patogen a ajuns la 95 și cel al deceselor la 15.

Este cel mai mare bilanț după China, unde peste 2.600 de oameni și-au pierdut viața din cauza covid-19.

Ministerul Sănătății din Iran a confirmat că majoritatea cazurilor de coronavirus sunt persoane care s-au deplasat recent la Qom.

Cu toate acestea, oașul respectiv nu a fost încă plasat în carantină.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×