Ultimele clipe din viața lui Nicolae Ceaușescu. Ce a făcut, de fapt, înainte să fie omorât

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
09/12/2019, 12:35
Ultimele clipe din viața lui Nicolae Ceaușescu. Ce a făcut, de fapt, înainte să fie omorât
Ionel Boeru, bărbatul care i-a împușcat pe Elena și Nicolae Ceaușescu, a vorbit despre iubire și jurăminte înainte de execuția din 25 decembrie 1989. Sursa foto: impact.ro

Ionel Boeru, bărbatul care i-a împușcat pe Elena și Nicolae Ceauşescu în ziua de 25 decembrie 1989 a povestit cu lux de amănunte cum au fost executați cei doi, dar și ce au făcut înainte să moară.

Elena și Nicolae Ceaușescu și-au dorit să moară împreună

Elena și Nicolae Ceaușescu, primii oameni în stat în perioada comunistă, au fost judecați și găsiți vinovați pentru crime împotriva comunității. Soții Ceaușescu și-au găsit sfârșitul în urmă cu 30 de ani chiar în ziua Crăciunului.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Bărbatul care a primit ordin să-i execute pe soții Ceaușescu, Ionel Boeru, a mărturisit în emisiunea „Sinteza zilei” de la Antena 3, că Elena și Nicolae Ceaușescu și-au spus jurămintele de iubire înainte să fie executați.

Soții Ceaușescu s-au iubit foarte mult și au avut o ultimă dorință: să moară împreună. „Când s-a anunțat sentința, au spus că vor să moară amândoi în același timp”. Fostul președinte comunist și-a acceptat soarta, în timp ce prima doamnă în stat a înjurat și a ridicat tonul în timpul procesului.

Nicolae Ceaușescu a intonat Internaționala, Elena a înjurat un militar

„Procesul e filmat tot(…). Elena Ceaușescu era foarte agresivă, el o tempera tot timpul. (…) Ei au dormit într-un singur pat de militar, îmbrățișați. Se iubeau foarte mult. A fost anunțată sentința și ei au spus că vor să moară împreună. 

S-a aprobat să fie executați împreună, atunci au intrat subofițerii mei, i-au legat la mâini. Eu cu un militar l-am dus pe el spre locul de execuție. Pe drum l-am simțit că i s-au înmuiat picioarele.

Când a văzut militarii mulți și civilii care erau în unitate a strigat trăiască România socialistă și a cântat primele versuri din Internațională. L-am dus la zid. Ea a avut un conflict cu un militar.

El i-a zis Leano, până aici ți-a fost și ea l-a înjurat. I-am ajutat să moară demni”, a povestit Ionel Boeru, bărbatul care a tras primele focuri de armă, potrivit a1.ro.

Ionel Boeru l-a împușcat prima dată pe Nicolae Ceaușescu, iar glonțul l-a nimerit în picior. Bărbatul a continuat să tragă în tovarăș, apoi în Elena Ceaușescu. Ionel Boeru nu a fost singurul care a tras focuri de armă asupra soților Ceaușescu.

„M-am întors cu cei doi, am făcut șase pași și am ordonat foc. De la șold am tras trei serii. Primul a picat el și apoi ea s-a dus în stânga și a picat cu tâmpla dreaptă de beton. După ce am tras eu a tras următorul un singur cartuș, când s-a terminat execuția a tras și celălalt o rafală.

În schimb, soldatul care a avut conflict cu Elena Ceaușescu a tras și el în cele două cadavre și s-a mai tras și de pe transportor, lucru care mulți zic că nu e adevărat”, a mai spus Ionel Boeru pentru aceeași sursă.

 

Închide ×