Ultima oră. Un al patrulea caz de coronavirus, confirmat în România. Pacientul intrase în contact cu alt bolnav. UPDATE: Ce se întâmplă cu românul vindecat

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
03/03/2020, 16:34
Ultima oră. Un al patrulea caz de coronavirus, confirmat în România. Pacientul intrase în contact cu alt bolnav. UPDATE: Ce se întâmplă cu românul vindecat
Ultima oră. Un al patrulea caz de coronavirus, confirmat în România. Sursa foto: Hepta

Un al patrulea caz de coronavirus a fost confirmat în România, fiind vorba despre o persoană ce a intrat în contact cu persoana infectată cu covid-19, internată în Timișoara.

Al patrulea caz de coronavirus în România

Se pare că este vorba despre un bărbat din Timișoara, ce a intrat în contact cu o femeie purtătoare de coronavirus, care se află acum internată la un spital din Timișoara.

Potrivit informațiilor apărute în presă, bărbatul a mers la spital, unde analizele au confirmat că este pozitiv cu covid-19, anunță digi24.

Astfel, bărbatul este a patra persoană confirmata cu covid-19 din România.

Bărbatul s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia, după ce a stat în avion lângă femeia infectată.

Bărbatul a intrat în contact cu femeia internată în Timișoara, infectată cu covid-19

„Toți cei care au fost în contact direct cu femeie de 37 de ani au fost testați, iar toți au ieșit negativ. Pacientul testat acum a stat în dreapta pacientei„, a spus Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, în cadrul unei conferințe de presă.

„Tânărul din Gorj este vindecat, va fi externat azi și va merge la o rudă. Nu va putea merge acasă pentru că rudele sunt încă în perioada de izolare”, a mai precizat Tătaru.

Cel mai probabuil reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică vor da mai multe detalii în curând despre al patrulea caz de coronavirus din România.

„Le recomandăm cetăţenilor care sunt monitorizaţi la domiciliu să respecte regulile de izolare, să nu părăsească spaţiile stabilite şi să păstreze permanent legătura cu autorităţile sanitare din zona în care se află”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Autoritate statului anunță că oamenii legii au aplicat și o amendă în cazul unei persoane care nu a respectat condițiile de izolare și a părăsit domiciliul. Cazul a avut loc în județul Olt, iar polițiștii de la IPJ Olt au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Până acum, patru persoane au fost diagnosticate cu noul coronavirus, iar una a fost declarată vindecată, după ce testele au fost negative.

Comunciatul oficial al Grupului de Comunicare Strategică:

„În această după amiază, s-a confirmat al patrulea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19.

Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din Timișoara, care a fost contact cu femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020 și care s-a întors din Italia. Mai exact, bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în același avion, în partea dreaptă a acesteia în data de 20 februarie 2020 cu o cursă care se întorcea din Italia.

Din data de 28 februarie 2020, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia. Rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare au fost negative. Rezultatul probei recoltată în ziua de ieri (în cea de-a 12 –a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a ieșit pozitiv la infecția cu coronavirus COVID 19.

Conform primelor informații din partea DSP Timiș, bărbatul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

În curtea în care locuiește bărbatul mai trăiesc alte 2 familii față de care se vor lua măsurile de autoizolare.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×