Ultima oră: Primul român confirmat cu noul tip de coronavirus

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
13/02/2020, 13:59
Ultima oră: Primul român confirmat cu noul tip de coronavirus
Primul român confirmat cu noul tip de coronavirus. Sursa foto: Hepta

Ministerul Afacerilor Externe anunță că a fost confirmat primul român cu noul tip de coronavirus, fiind vorba despre un cetățean aflat la bordul navei Diamond Princess.

Primul român cu coronavirus, confirmat

Potrivit Ministerului de Externe, primul român confirmat cu noul tip de coronavirus se afla pe nava de croazieră la bordul navei Diamond Princess, în carantină în acest moment în Japonia.

Anunțul vine după ce, în urmă cu câteva zile, Ministerul Afacerilor Externe anunța că niciun român nu fusese infectat cu noul tip de coronavirus.

Starea de sănătate a celor 17 români de la bordul navei de croazieră aflate în carantină în portul din Yokohama este bună, niciunul dintre aceştia nefiind identificat cu coronavirus”, anunța, vineri, Ministerul de Externe.

„Nu sunt informații deosebite, unul din cei 17 români aflați la bord a fost transferat la un spital din Japonia. Este vorba despre o procedură ce se aplică navelor cu boli transmisibile de risc.

Românul, transferat la un spital din Japonia

Să sperăm că infecția la bordul vasului va rămâne limitată, am văzut că deja 5% din pasageri au fost infectați”, a declarat Alexandru Rafila, şeful Disciplinei de Microbiologie I a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” şi al Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, pentru digi24.

„Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus)”, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

Nava Diamond Princess se află în carantină în raza portului Yokohama din japonia și are la bord peste 3.700 de persoane.

Vasul se află în carantină pentru două săptămâni, după ce a un pasager care a debarcat la Hong Kong a fost diagnosticat cu coronavirus.

Pe nava de croazieră s-au aflat 17 cetățeni români (15 membri ai echipajului și 2 pasageri). Momentan nu se știe dacă primul român cu cornavirus se afla la bord în calitate de pasager ori drept membru al echipajului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×