UE acuză Rusia că alimentează dezinformarea legată de coronavirus pentru a crea panică în țările din Occident

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 13:04
UE acuză Rusia că alimentează dezinformarea legată de coronavirus pentru a crea panică în țările din Occident
UE acuză Rusia că alimentează dezinformarea legată de coronavirus pentru a crea panică în țările din Occident. Sursa foto: Hepta

Uniunea Europeană a acuzat Rusia că alimentează dezinformarea legată de epidemia de coronavirus, în scopul de a crea panică printre țările occidentale, informează Agerpres.

Rusia hrănește panica și dezinformarea din Europa

Un document al UE, consultat miercuri de Reuters, arată că publicațiile susținute de Rusia au desfășurat în ultima perioadă „o semnificativă campanie de dezinformare”  împotriva țărilor din Occident.

Scopul dezinformărilor ar fi acela de a agrava impactul coronavirusului, de a genera panică printre oameni și de a semăna neîncrederea în autorități, mai arată documentul respectiv.

„Este în curs o semnificativă campanie de dezinformare din partea mass-media de stat ruse şi furnizorilor de ştiri pro-Kremlin cu privire la COVID-19”, se arată în documentul intern ce datează din 16 martie.

Strategia Rusiei de a submina societatățile europene ar fi motivul din spatele tuturor dezinformărilor promovate de Kremlin, mai sunt de părere liderii europeni.

Kremlinul ar încerca să submineze societățile europene

„Scopul global al dezinformării desfăşurate de Kremlin este de a agrava criza de sănătate din ţările occidentale… în linie cu strategia mai amplă a Kremlinului de a încerca să submineze societăţile europene”, mai precizează documentul elaborat de Serviciul European de Acţiune Externă.

Serviciul respectiv îl asistă pe Înaltul Reprezentant al UE pentru politică externă şi de securitate comună în exercitarea mandatului său.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×