Cuba anunță că tratează bolnavii de coronavirus cu un medicament pentru hepatită. Medic: „Are câteva efecte secundare, însă nu deosebit de grave”

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 12:48
Cuba anunță că tratează bolnavii de coronavirus cu un medicament pentru hepatită. Medic: „Are câteva efecte secundare, însă nu deosebit de grave”
Cuba anunță că tratează bolnavii de coronavirus cu un medicament pentru hepatită. Medic: "Are câteva efecte secundare, însă nu deosebit de grave"

Medicii din Cuba anunță că tratează bolanvii de coronavirus cu un medicament folosit pentru tratarea hepatitei și a altor afecțiuni, informează Mediafax.

Cuba susține că un medicament pentru hepatită funcționează și în cazul coronavirusului

Cuba a anunțat că folosește pentru tratamentul afecțiunilor bolnavilor de coronavirus un medicament utilizat pentru tratarea mai multor afecțiuni, între care Hepatită A şi B, dar şi leucemie ori febră.

Medicii cubanezi afirmă că folosesc medicamentul de circa 40 de ani în tratarea acestor afecțiuni.

Medicamentul se numește Interferon Alpha 2B, iar creatorul său, doctorul cubanez Luis Herrera, spune că funcționează și în cazul bolnavilor infectați cu COVID-19.

Medicul a vorbit pentru televiziunea venezueleană teleSUR și a explicat cum funcționează medicamentul respectiv.

Cum funcționează Interferon Alpha 2B

„Un mod prin care virusul se multiplică în organism este prin reducerea nivelurilor de Interferon produs natural în celulele umane.

Această moleculă, prin anumite procese metabolice, poate crea condiţiile pentru limitarea replicării virusului.

În timpul epidemiei de MERS-CoV – un alt tip de coronavirus – s-a realizat că acesta reducea şi el nivelurile de Interferon”, a spus Herrera la televiziunea națională.

Doctorul din Cuba spune că medicamentul Interferon Alpha 2B „are câteva efecte secundare, însă nu deosebit de grave”.

„Ideea principală a folosirii Interferonului este aceea de a evita complicaţiile”, a mai spus Luis Herrera.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×