Un pilot TAROM a fost confirmat cu Covid-19. A avut contact cu peste 30 de colegi!

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri mondene
18/03/2020, 12:26
Un pilot TAROM a fost confirmat cu Covid-19. A avut contact cu peste 30 de colegi!
Un pilot TAROM a fost confirmat cu Covid-19

Încă 29 de cazuri de îmbolnăvire cu noul covid-19 au fost confirmate în această dimineață de autoritățile române, iar unul dintre noii bolnavi este un pilot TAROM. Acesta a fost depistat astăzi, 18 martie, cu coronavirus. Mai mult, alți opt angajați ai TAROM s-ar afla în autoizolare la domiciliu. Informația privind pilotul companiei aeriene care a fost infectat a fost confirmată și ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Pilotul TAROM confirmat cu Covid-19 opera avioanele de tip ATR

După ce informația a fost confirmată de Lucian Bode, Grupul de Comunicare Strategică a venit cu un comunicat cu privire la această situație:

„Având în vedere situația creată la nivelul Tarom prin depistarea pozitivă cu coronavirus a unui pilot din flota ATR, compania a recomandat tuturor persoanelor care au intrat în contact cu pilotul să intre în autoizolare la domiciliu.

La prima anchetă internă persoana a avut contact cu 9 piloți. O parte dintre aceștia au mai avut contact cu 22 de colegi și cu 19 membri de familie. Trebuie menționat că activitatea celorlalte departamente din cadrul Tarom se desfășoară normal.

Piloții Airbus și Boeing împreună cu personalul navigant își desfășoară activitatea normal, cu respectarea măsurilor de combatere și răspândire a noului coronavirus.

De asemenea, flota ATR își desfășoară activitatea normal, cu excepția contacților direcți ai pilotului. Activitatea Aeroportului Otopeni și a celor care se ocupă de dirijarea traficului aerian nu este afectată de această situație.”

Noile ATR-uri au ajuns la TAROM la începutul lunii februarie

Situația devine complicată pentru TAROM, dacă și ceilalți opt piloți depistați pozitiv ar fi fost de pe noile ATR-uri achiziționate recent de compania națională de transport aerian. Asta ar însemna că pe cursele interne efectuate de acest model vor fi mutate avioanele Boeing sau Airbus, cel puțin până când ATR-urile vor fi dezinfectate.

Reamintim faptul că TAROM a cumpărat în 2019 nouă avioane de tip ATR 72

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×