Ucraina confirmă primul caz de coronavirus, în cazul unui bărbat ce a trecut și prin România

Narcis Rosioru  
înStiri de ultima ora
03/03/2020, 13:59
Ucraina confirmă primul caz de coronavirus, în cazul unui bărbat ce a trecut și prin România
Ucraina confirmă primul caz de coronavirus, în cazul unui bărbat ce a trecut și prin România. Sursa foto: Hepta

Ucraina anunță că a fost înregistrat primul caz de infectare cu coronavirus din țară, în cazul unui bărbat ce a trecut și prin România.

Ucraina a confirmat primul caz de coronavirus

Ihor Kuzin, directorul interimar al Centrului pentru sănătate publică din cadrul Ministerului ucrainean al Sănătăţii a confirmat, marți, faptul că un bărbat din țara vecină este infectat cu noul coronavirus, informează Agerpres.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Mai mult, bărbatul ce se află internat de sâmbătă în orașul Cernăuți, a venit din Italia în Ucraina trecând și prin țara noastră, a precizat Kuzin.

Bărbatul se numește Victor Liașko și, potrivit DPA, care citează o declaraţie făcută reporterilor de ministrul adjunct al Sănătăţii, a zburat din Italia în România și s-a întors în Ucraina cu o mașină.

Momentan starea bărbatului este stabilă, iar soția sa a fost plasată în izolare la domiciliu, a adăugat directorul interimar al Centrului pentru sănătate publică din cadrul Ministerului ucrainean al Sănătăţii.

„Am primit informația, așteptăm informații și de la MAE și facem ancheta epidemiologică”, a declarat Nelul Tătaru, secretar de stat din cadrul Ministerului Sănătății, pentru Antena 3.

Pacientul a călătorit cu mașina prin România

„Ieri v-am spus că avem patru cazuri suspecte. Astăzi, unul dintre aceste cazuri a fost confirmat”, a precizat Kuzin.

În luna februarie, Ucraina a decis să evacueze cetățenii din provincia chinezească Hubei, fapt ce a dus la confruntări între poliţie şi protestatari, întrucât cei evacuaţi au fost plasaţi în carantină obligatorie într-un sanatoriu.

Potrivit unui bilanţ stabilit de AFP pe baza surselor oficiale, numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 90.914, dintre care 3.116 de decese, în 76 de ţări şi teritorii.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×