Ucraina confirmă primul caz de coronavirus, în cazul unui bărbat ce a trecut și prin România

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
03/03/2020, 13:59
Ucraina confirmă primul caz de coronavirus, în cazul unui bărbat ce a trecut și prin România
Ucraina confirmă primul caz de coronavirus, în cazul unui bărbat ce a trecut și prin România. Sursa foto: Hepta

Ucraina anunță că a fost înregistrat primul caz de infectare cu coronavirus din țară, în cazul unui bărbat ce a trecut și prin România.

Ucraina a confirmat primul caz de coronavirus

Ihor Kuzin, directorul interimar al Centrului pentru sănătate publică din cadrul Ministerului ucrainean al Sănătăţii a confirmat, marți, faptul că un bărbat din țara vecină este infectat cu noul coronavirus, informează Agerpres.

Mai mult, bărbatul ce se află internat de sâmbătă în orașul Cernăuți, a venit din Italia în Ucraina trecând și prin țara noastră, a precizat Kuzin.

Bărbatul se numește Victor Liașko și, potrivit DPA, care citează o declaraţie făcută reporterilor de ministrul adjunct al Sănătăţii, a zburat din Italia în România și s-a întors în Ucraina cu o mașină.

Momentan starea bărbatului este stabilă, iar soția sa a fost plasată în izolare la domiciliu, a adăugat directorul interimar al Centrului pentru sănătate publică din cadrul Ministerului ucrainean al Sănătăţii.

„Am primit informația, așteptăm informații și de la MAE și facem ancheta epidemiologică”, a declarat Nelul Tătaru, secretar de stat din cadrul Ministerului Sănătății, pentru Antena 3.

Pacientul a călătorit cu mașina prin România

„Ieri v-am spus că avem patru cazuri suspecte. Astăzi, unul dintre aceste cazuri a fost confirmat”, a precizat Kuzin.

În luna februarie, Ucraina a decis să evacueze cetățenii din provincia chinezească Hubei, fapt ce a dus la confruntări între poliţie şi protestatari, întrucât cei evacuaţi au fost plasaţi în carantină obligatorie într-un sanatoriu.

Potrivit unui bilanţ stabilit de AFP pe baza surselor oficiale, numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 90.914, dintre care 3.116 de decese, în 76 de ţări şi teritorii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×