Tudorel Toader nu o vrea pe Codruța Kovesi procuror-șef la Parlamentul European! Ce scrisoare a trimis

Raluca Ogaru    Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
07/03/2019, 09:14
Tudorel Toader nu o vrea pe Codruța Kovesi procuror-șef la Parlamentul European! Ce scrisoare a trimis GALERIE FOTO
Tudorel Toader, scrisoare anti-Codruta Kovesi

Tudorel Toader a trimis o scrisoare către Financial Times în care explică faptul că Laura Codruța Kovesi nu ar trebui să primească funcția de procuror-șef al Parlamentului European. Ministrul Justiției a reacționat în contextul în care fosta șefă a DNA va mai avea o rundă de audieri la Bruxelles.

Tudorel Toader, scrisoare anti-Codruta Kovesi

Tudorel Toader precizează că problema pe care o are cu Kovesi nu este una de natură personală ci că totul ține de eventualele ilegalități pe care fosta șefă a DNA le-ar fi făcut. Publicația Financial Times a scris despre scrisoarea trimisă de ministrul Justiției:

„Nu am nimic personal împotrivă, dar din toate probele pe care le-am văzut de la judecători și procurori și alte surse credibile nu ar trebui numită în aceasta funcţie importantă.

Laura Codruța Kovesi, alături de ministrul Justiției, Tudorel Toader
Laura Codruța Kovesi, alături de ministrul Justiției, Tudorel Toader

Kovesi luptă pentru şefia Parlamentului European

Doamna Kovesi nu a fost revocată pentru că DNA ancheta politicieni corupți, ci pentru că DNA a încălcat legea, o spune CCR”, a transmis ministrul Justiției, despre Laura Codruța Kovesi.

„Strategia de investigare a doammnei Kovesi era bazată pe coerciţie. După plecarea doamnei Kovesi de la DNA, am descoperit că, timp de patru ani, cât ea a fost în funcţie, au fost deschise investigaţii împotriva a 3.420 de judecători şi procurori – aproape jumătate din numărul total. Aceste investigaţii au fost deschisa, dar dosarele nu au ajuns niciodată în instanţă. Au fost folosite pentru a constrânge sistemul judiciar”, a mai scris Ministrul Justiţiei în scrisoarea pe care a adresat-o către Financial Times.

Laura Codruţa Kovesi, fosta şefă a DNA, este audiată astăzi la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, acolo unde este citată în dosarul deschis pe numele său după denunţul făcut de Sebastian Ghiţă. În acelaşi timp, Kovesi candidează pentru postul de procuror şef al Parlamentului European, iar o decizie în privinţa viitorului conducător se aşteaptă să fie luată la finalul acestei luni.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×