Deputatul USR Adrian-Claudiu Prisnel susține, pe contul său de socializare, că statul român plătește mai mult pentru pensia specială a lui Tudorel Toader decât plătește Banca Națională a României pentru depozitarea aurului la Banca Angliei. „Dragnea și Vâlcov încearcă să ne convingă că e bine să plasăm în mâinile lor rezerva strategică de aur a României, astfel economisind suficienți bani. Pe lângă faptul ca doar costul de transport ar fi de sute de ori mai mare, putem economisi mai mulți bani dacă ii tăiem pensia specială lui Tudorel Toader”, a scris aceasta pe contul lui de Facebook.
Pensia specială încasată de Tudorel Toader
De menționat este că deputatul a ținut să sublinieze faptul că primul pardic care a depus un proiect de lege pentru anularea pensiilor speciale, prin care s-ar economisi „5,9 miliarde de lei, bani suficienți pentru a repara sute de km de drumuri ori pentru a construi 4 spitale regionale în România”. Conform celor dezvăluite de Prisnel, pensia specială a ministrului Justiției este de 324.000 de lei pe an, în timp ce costul de depozitare a aurului la Banca Angliei este de 309.000 de lei.
De altfel, acesta are și venituri babane. Fostul judecător încasează lunar și un salariu cu puțin peste 10.000 de lei, iar potrivit declarației sale de avere, din luna iunie 2018 mai încasează și venituri ca profesor universitar. Acesta, profesor la Facultatea de Drept din Iași, primește lunar 82.374 lei, iar ca ministru al Justiției primește o altă sumă de la Consiliul Superior al Magistraturii, o sumă de 69/686 lei.
Pensia specială a lui Toader, mai mare decât chiria aurului României ținut la Banca Angliei
Vă reamintim că Liviu Dragnea și Șerban Nicolae au anunțat modificarea Legii de funcționare a BNR și repatrierea aurului. Potrivit proiectului de lege, BNR mai poate lăsa în băncile din afara țării doar 5% din rezerva totală a României, ce este condiționată de obținerea de venituri.
În 2016, lucrurile stăteau așa: ”Pentru că multă lume consideră că e ceva necurat aici, de ce BNR ţine aurul la Londra. Păi, aurul este parte din rezerva noastră internaţională. E rezerva internaţională. Nu e rezervă internă. Toată rezerva internaţională a unei ţări se ţine în exterior, că de-aia se numeşte rezerva internaţională. Cei 32 de miliarde de euro, 37 de miliarde echivalent de dolari, nu-i ţinem în ţară. Dacă i-am ţine în ţară nu ar avea absolut nicio valoare. Nu ar asigura stabilitatea. Îi ţinem în conturi în străinătate. Aşa se ţine”, declara guvernatorul BNR Mugur Isărescu.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet