Tudorel Toader, despre semnarea documentelor pentru eliberarea Elenei Udrea: „Ăla era un abuz pe față”

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
24/12/2018, 08:07
Tudorel Toader, despre semnarea documentelor pentru eliberarea Elenei Udrea: „Ăla era un abuz pe față”
Tudorel Toader, despre semnarea actelor de eliberare ale Elenei Udrea.

Tudorel Toader, ministrul Justiției, explică de ce a semnat actele pentru eliberarea Elenei Udrea și Alinei Bica. Acesta a susținut faptul că asta este ceea ce spune legea, iar că el nu ar avea niciun motiv din punct de vedere legal pentru care s-a împotrivi. Tudorel Toader a semnat în cursul zilei de sâmbătă documentele necesare pentru eliberarea fostului ministru și al fostei șefe al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

„Teoretic vor contesta, practic nu au niciun motiv. Sper că nu se va face contestație și sper că în scurt timp să plece documentele și Elena Udrea să fie eliberată. E vorba doar de un drum al hârtiilor. În funcție de această contestație, Tribunalul București va înainta această hotărâre prin care s-a dispus retragerea cererii de extrădare. Din câte știu eu, lucrează azi și biroul de executări penale de la Tribunalul București, dar și departamentul de relații internaționale din MJ și probabil vor fi comunicate cu celeritate”, conform celor declarate de avocatul Elenei Udrea.

Tudorel Toader, despre eliberarea Elenei Udrea

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, A semnat actele pentru eliberarea fostului ministru și al fostei șefe DIICOT. Acestea urmează să fie trecute prin procesul traducerii și legalizării, iar mai apoi trimise în Costa Rica. În cursul zilei de joi, Înalta Curte de Casație și Justiție a suspendat executarea pedepsei celor două femei în dosarul „Gala Bute”. Elena Udrea a primit pedeapsa de 6 ani de închisoare, după ce a fost acuzată de mită și abuz în serviciu. Contestațiile au venit și în cazul Alinei Bica, în urma pedepsei de 4 ani cu executare.

„Cum de ce? Pentru că aşa spune legea. (…) Pentru că tribunalul de executare din Capitală a stabilit, prin decizie, prin încheiere, că nu mai avem motive, cel puţin pe moment, că se suspendă, cum a spus Înalta Curte, executarea. (…) Eu, ca ministru, ce puteam să fac? Să nu semnez documentele prin care pun în aplicare hotărârea Instanţei supreme şi a tribunalului de executare?”

Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, despre eliberare

Sper că vor fi produse efecte și prin apelul meu, acela de a transmite aceste documente pe cale electronică. Am vorbit cu Elena Udrea. Vă dați seama că e nerăbdătoare să fie aproape de fiică ei și să și petreacă sărbătorile cu familia, mai ales cu fiica ei. Din câte știu, va reveni de îndată, doar în funcție de starea de sănătate a fetiței va aprecia dacă va pleca de îndată sau nu. Din câte știu eu, fetița e în Costă Rica”, a declarat avocatul fostului ministru, Veronel Rădulescu, despre eliberarea femeii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×