Tudor Chirilă, mesaj disperat pe Facebook în plină epidemie de coronavirus. „Nu mai au din ce să trăiască”

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
18/03/2020, 10:06
Tudor Chirilă, mesaj disperat pe Facebook în plină epidemie de coronavirus. „Nu mai au din ce să trăiască”
Tudor Chirilă, mesaj disperat pe Facebook pentru artiştii independenţi. Sursa foto: Facebook

Tudor Chirilă a lansat un mesaj înduioşător pe Facebook. În plină epidemie de coronavirus, cântăreţul se gândeşte la artiştii independenţi care nu mai pot face bani în această perioadă, întrucât toate evenimentele pe care le aveau au fost anulate de coronavirus.

Tudor Chirilă, mesaj disperat pe Facebook pentru artiştii independenţi. Acesta cere statului să ajute artiştii independenţi

Tudor Chirilă a făcut un apel pe pagina personală de Facebook către autorităţile din România în care cere ca artiştilor independenţi să li se aplice un tratament egal cu al celor care profesează cu acte.

Artiştii independenţi, din cauza epidemiei de coronavirus şi-au anulat toate evenimentele şi vor rămâne în această perioadă greau fără bani.

Artiştii independenţi sunt antreprenori ai propriului lor talent

Artistul este de părere că aşa cum actorii, muzicienii sau dansatorii stau acasă în această perioadă, salariile fiindu-le plătie de către stat, tot aşa ar trebui să se petreacă şi cu artiştii independenţi.

Aceştia ar trebui să beneficieze de un ajutor din partea statului, întrucât nu vor mai avea din ce trăi, în contextul în care evenimentele pe care aceştia le aveau au fost anulate de epidemia de coronavirus.

Dacă actorii, muzicienii, dansatorii din instituțiile publice stau acasă având salariul plătit, e o mare problemă în schimb cu artiștii independenți, care nu mai au din ce trăi.

Ei nu au contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, și rămân fără surse de venit şi fără nicio protecţie socială

Este just ca aceștia din urmă să fie tratați ca antreprenori ai propriului lor talent și să primească aceleași compensații ca cei din zona economică, deoarece utilitatea lor publică este consacrată prin Constituție (art. 33, dreptul la Cultură)”,  a scris Tudor Chirilă pe pagina personală de Facebook.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×