Tribunalul București se închide! Peste 3 mii de oameni zilnic în instituție

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
11/03/2020, 15:56
Tribunalul București se închide! Peste 3 mii de oameni zilnic în instituție GALERIE FOTO
Coronavirusul închide tribunalul București. Sursa foto - Profimedia

Tribunalul București se închide! Sunt măsuri radicale de protecţie şi prevenţie pe fondul escaladării infestărilor cu coronavirus în România, la fel ca şi alte instanţe din ţară.

Tribunalul București se închide!

Astfel, instanţa care avea un trafic de peste trei mii de persoane zilnic opreşte activitatea cu publicul până pe 31 martie. Nici atunci nu este sigur că va fi reluată activitatea, urmând să se evalueze situaţia existentă

„Având în vedere dispoziţiile art.1 pct.12 din Hotărârea Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 191/10.03.2020, precum şi în completarea Deciziei preşedintelui Tribunalului Bucureşti nr. 45/10.03.2020, faţă de modificarea condiţiilor existente la emiterea Deciziei anterioare (…)

Peste 3 mii de oameni zilnic în instituție

(…) respectiv mărirea riscului de răspândire a epidemiei de COVID 19, înregistrarea în continuare a unui flux deosebit de important de justiţiabili la Tribunalul Bucureşti şi Judecătoriile din circumscripţia sa (peste 3000 de persoane / zi) în contextul măririi numărului îmbolnăvirilor la nivel naţional, pentru a asigura sănătatea şi securitatea în muncă a personalului Tribunalului Bucureşti (…)

(…)sănătatea justiţiabililor, dar şi pentru buna desfăşurare a activităţii de judecată, prin Decizia nr. 46/11.03.2020 a Preşedintelui Tribunalului Bucureşti s-au dispus o serie de măsuri, unele dintre acestea vizând şi publicul şi avocaţii, după cum urmează”, se arată în comunicatul postat pe portatlul instanţelor de judecată.

Astfel, se arată în comunicat, programul cu publicul se suspendă în perioada 12.03.2020 – 31.03.2020, cu posibilitatea reevaluării ulterioare, iar înscrisurile se vor depune exclusiv prin mijloace de comunicare electronică permise de lege (e­mail, fax), urmând ca originalul acestor înscrisuri să fie transmis prin poştă, dacă este solicitat, se mai arată în comunicat.

În cauzele aflate pe rol în perioada 12.03.2020 – 31.03.2020, cu posibilitatea reevaluării ulterioare, se vor fixa ore pentru fiecare cauză în parte. La fixarea orelor se va ţine seama de necesitatea alocării unei perioade suficiente pentru aerisirea şi igienizarea sălilor de şedinţă.

În acest context, la nivelul fiecărei secţii a Tribunalului Bucureşti în perioada 12.03.2020 – 31.03.2020, cu posibilitatea reevaluării ulterioare, sunt stabilite următoarele cauze care vor fi judecate în perioada menţionată: măsuri preventive, cauze de competenţa judecătorului de drepturi şi libertăţi urgente, cauze cu arestaţi în materie penală, cauze urgente în materie civilă (ordonanţe preşedinţiale vizând minorii în conformitate cu art.100 din Legea nr.272/2004, ordine de protecţie, răpirile internaţionale de minori, suspendări provizorii de executare, grevă, achiziţii publice privind produse medicale).

În celelalte cauze, cu respectarea termenului rezonabil de soluţionare a cauzelor, se va fixa primul termen de judecată începând cu luna mai 2020 sau, după caz, se va proceda la preschimbarea termenelor de judecată acordate începând cu 12.03.2020 până la 30.04.2020 inclusiv, pentru o dată ulterioară, cu înştiinţarea în timp util a părţilor şi participanţilor. Aceste dispoziţii de mai sus nu sunt aplicabile în cauzele urgente menţionate.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×