Trei pacienți vindecați de coronavirus vor fi externați de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
14/03/2020, 18:10
Trei pacienți vindecați de coronavirus vor fi externați de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara
Sursă foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Grupul de  Comunicare Strategică a anunțat că în această seară vor fi externate trei persoane care au fost infectate cu coronavirus. Ultimele teste au arătat că s-au vindecat complet și vor putea pleca de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara.

Pacienții se întorc la Hunedoara

Ultimele două rezultate ale testelor realizate acestor persoane sunt negative, iar conform definiției de caz, acestea sunt considerate vindecate. Este vorba despre femeia de 26 de ani din Hunedoara, de bărbatul de 44 ani și fiica acestuia în vârstă de 16 ani tot din Hunedoara”, se arată într-un comunicat al Grupului.

Astfel, la nivel național sunt considerate vindecate 9 persoane care au fost infectate cu noul coronavirus.

S-a trecut de pragul de 100 de infectări

Până astăzi, 14 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 102 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 102 cetățeni care au contactat virusul, nouă sunt declarați vindecați.

Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea de sănătate generală a pacienților este bună, cu excepția bărbatului internat la spitalul Victor Babeș, care a prezentat complicații, dar a cărui stare este ameliorată.

Situația pe județe/municipiul București a cetățenilor infectați cu virusul COVID-19 (coronavirus) se prezintă astfel: București (31), Timiș (11), Hunedoara (14), Constanța (7), Iași (5), Caraș-Severin (4), Covasna (4), Dolj (3), Brașov (2), Mehedinți (2), Mureș (2), Gorj (2), Cluj (2), Neamț (2), Olt (2), Bacău (1), Bihor (1), Buzău (1), Galați (1), Maramureș (1), Prahova (1), Suceava (1), Vrancea (1) și Ilfov (1).

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.652 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 14.573 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×