Pregătiri pentru ce este mai rău. Măsuri speciale pentru înmormântarea celor răpuși de coronavirus

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
14/03/2020, 16:26
Pregătiri pentru ce este mai rău. Măsuri speciale pentru înmormântarea celor răpuși de coronavirus
Imagini dintr-un spital din Wuhan/ Foto: Hepta

Un ordin al ministrului Sănătății instituie un protocol special pentru înmormântarea persoanelor care ar putea muri în urma infecției cu coronavirus, transmite Digi24.

Trupurile puse în saci și sicriele sigilate

Ordinul lui Victor Costache, deja publicat în Monitorul Oficial, prevede un protocol special pentru modul de manipulare a cadavrelor, precum și restricții pentru ceremoniile funerare.

Cadrele medicale vor trebui să poarte combinezoane, măști și mănuși de protecție, iar paturile în care au stat cei morți și tărgile cu care au fost transportați vor fi dezinfectate după reguli speciale, cu dezinfectante puternice.

Pentru a împiedica molipsirea angajaților de la medicină  legală, nu se vor face autopsii dacă infecția cu coronavirus este confirmată de teste de laborator și corpurile nu prezintă leziuni traumatice.

Trupurile decedaților vor fi introduse în saci și apoi puse în sicrie sigilate care nu vor putea deschise în nicio circumstanță.

Membrii familiei nu se vor putea apropia de sicriu decât dacă poartă echipamente de protecție, cu măști și mănuși. Doar doi aparținători vor  putea veni aproape de sicriu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×