MAE: Un cetățean român a murit din cauza coronavirusului în Italia. Cine este victima / UPDATE

Adrian Ilie  
înStiri de ultima ora
14/03/2020, 15:04
MAE: Un cetățean român a murit din cauza coronavirusului în Italia. Cine este victima / UPDATE
Spital în Brescia, Italia/ Foto: Hepta

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că, până acum, autoritățile italiene au raportat decesul unui singur cetățean român aflat în în Italia.

UPDATE, ora 15.05: Primarul din Borşa a confirmat faptul că este vorba de o femeie de 80 de ani din acea localitate, care a decedat în Lombardia. Sora acesteia murise cu 3 zile înainte, tot în Italia, dar de cancer.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Informații oficiale ale autorităților italiene

În contextul informațiilor din mass-media care menționează decesul, în Republica Italiană, a două persoane de cetățenie română ca urmare a infecției cu COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor Ambasadei României la Roma și ale Consulatului General al României la Milano, autoritățile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetățean român ca fiind cauzat de infecția cu COVID-19, pe fondul unor afecțiuni medicale pre-existente”, precizează Ministerul de Externe.

MAE dezminte astfel știrea preluată  de mai multe publicații din  România, potrivită căreia două femei în vârstă din Borșa ar fi murit în timp ce se aflau în Italia, pentru tratament medical.

Situația cetățenilor români din Italia rămâne o prioritate permanentă pentru misiunea diplomatică și oficiile consulare ale României din Italia și orice informație cu privire la cetățenii români din Italia va fi comunicată public de către Ministerul Afacerilor Externe imediat ce aceasta va fi confirmată de către autoritățile italiene, care se concentrează, în prezent, în contextul situației extraordinare existente în Republica Italiană, cu toate eforturile și resursele umane, pe activitățile de salvare și tratament ale persoanelor infectate cu COVID-19”, mai precizează sursa citată.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×