O femeie întoarsă din Italia a născut în carantină. Mama și bebelușul, testați pentru coronavirus

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
13/03/2020, 19:01
O femeie întoarsă din Italia a născut în carantină. Mama și bebelușul, testați pentru coronavirus
O femeie întoarsă din Italia a născut în carantină. Mama și bebelușul, testați pentru coronavirus. Sursa foto: pixabay.com

O femeie care s-a întors recent din Italia a născut într-un centru din Craiova, județul Dolj, unde se afla în carantină. Cadrele medicale care au asistat la naștere au purtat costume de protecție și măști.

Naștere în carantină. O femeia venită din Italia a adus pe lume un copil în Craiova

Foarte mulți cetățeni români au plecat din Italia în ultimele zile și au revenit pe meleagurile natale din cauza coronavirusului. Este și cazul unei femei din Craiova care a revenit în România în urmă cu două zile pe 11 martie. Femeia însărcinată a intrat în carantină timp de 14 zile într-un centru din județul Dolj, iar astăzi i-a venit sorocul.

Medicii au dus-o cu izoleta la Spitalul Județean de Urgență Craiova unde cadrele medicale care au asistat la naștere au purtat costume și măști de protecție. Aceasta a adus pe lume o fetiță perfectă sănătoasă care cântărește 3,4 kilograme.

Femeia și copilul, testate pentru coronavirus. Se așteaptă rezultatele

Mama și copilul sunt în stare foarte bună. Medicii de la Spitalul Județean le-au recoltat celor două probe pentru coronavirus, iar în momentul de față se așteaptă rezultatele pentru a vedea dacă sunt sau nu infectate cu COVID-19.

„A născut. Atât doamna, cât și copilul sunt în stare bună, sunt izolate în acest moment în salon. Au intrat pe un circuit separat în cadrul spitalului care ulterior a fost dezinfectat. S-au luat toate măsurile necesare pentru a evita orice risc de contaminare.

Au fost prelevate probe și se așteaptă rezultatul să vedem dacă este sau nu pozitivă cu noul coronavirus, a declarat managerul SJU Craiova Teodor Sas, relatează a1.ro.

România, tot mai aproape de scenariul 3 în privința COVID-19

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus la ora actuală a ajuns la 81. În situația în care se va depăși numărul de 100 de persoane purtătoare a virusului din China atunci țara noastră va trece la scenariul 3 ceea ce înseamnă că tot mai mulți medici vor fi chemați la serviciu din timpul lor liber.

Autorităţile au decis că scenariul 3 este valabil între 100 şi 2001 infectări. Din acel moment se va impune stare de carantină şi la domiciliu, nu doar în spitale, având în vedere că în multe zone s-ar putea depăşi capacităţile unităţilor medicale. În plus, există planuri inclusiv pentru organizarea carantinei în hoteluri.

Având în vedere că aproximativ 10% din cazurile de îmbolnăvire sunt grave şi necesită tratament special se vor păstra în permanență 10% din paturile de terapie intensivă pentru cei infectaţi. Asta înseamnă un număr de aproximativ 400 de cazuri la nivel naţional.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×