Trei județe, sub cod portocaliu de vânt, în următoarele ore

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
25/12/2018, 10:54
Trei județe, sub cod portocaliu de vânt, în următoarele ore
Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis cod portocaliu de vânt pentru trei județe din sudul țării

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis cod portocaliu de vânt pentru trei județe din sudul țării, în timp ce alte nouă județe sunt sub avertizare cod galben. Conform ANM, județele Prahova, Argeș și Dâmbovița sunt sub cod portocaliu de vânt, până la ora 11. În aceste zone, vor fi intensificări ale vântului, temporar cu viteze ce depășesc 110-120 de kilometri pe oră.

De asemenea, ninsoarea slabă va fi puternic viscolită, lucru care va determina duminuarea vizibilității sub 50 de metri. Totodată, județele Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Caraș-Severin și Suceava sunt și ele sub atenționare, însă de cod galben de vânt până la ora 11. Brașovul și Sibiul vor fi vizate doar până la ora 12.

Trei județe se află sub cod portocaliu de vânt, în următoarele ore

De altfel, avertizarea cod galben de vânt se păstrează până la ora 14 și în județele Constanța și Tulcea. În județele vizate de cod galben se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge la rafale între 80 și 100 de kilometri pe oră. Ninsoarea viscolită va determina scăderea vizibilității sub 50 de metri.

Trei județe, sub cod portocaliu de vânt, în următoarele ore
Conform ANM, județele Prahova, Argeș și Dâmbovița sunt sub cod portocaliu de vânt, până la ora 11

În general, vremea va fi capricoasă, cu ploi, ninsorri și temperaturi scăzute. În sudul țării va fi deosebit de cald, însă în nord va intra în altitudine un aer ceva mai rece, pe arii relativ extinse în Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei. De asemenea, în nord-vestul Carpaților Orientali și în vestul Munților Apuseni vor fi cantități de apă mai însemnate, lucru care va lăsa ca zăpada să se depună, iar aceasta va forma un strat de 15-20 de centimetri.

Trei județe, sub cod portocaliu de vânt, în următoarele ore
Avertizarea cod galben de vânt se păstrează până la ora 14 și în județele Constanța și Tulcea

Cât despre prima zi de Crăciun, trebuie să știm că vremea se va ameliora ca aspect în toată țara, însă se va răci ușor. Unele precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, vor cădea în Transilvania, Maramureș, Crișana și nordul Moldovei. De asemenea, vântul va sufla slab până la moderat în estul extrem al teritoriului și mai slab în rest.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×