Prognoza meteo. Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion şi când va ninge în Bucureşti

Daniel Vlad   
în Prognoza meteo
17/11/2017, 21:48
Prognoza meteo. Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion şi când va ninge în Bucureşti

În următoarea perioadă România o să fie cuprinsă de precipitaţii, urmând ca de pe la mijlocul lunii decembrie gerul să pună stăpânire pe majoritatea localităţilor de la noi din ţară. Directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu a dat amănunte în legătură cu vremea pe următoarele trei luni şi a avertizat că temperaturile vor fi destul de scăzute, semn că iarna se anunţă una foarte grea.

„Fenomenle severe categoric nu vor lipsi. Vorbesc de viscole, posibile ninsori abundente si episoade de ger, acestea fiind elementele cele mai severe ale iernilor în România. Primele semnale arată că vom avea perioade lungi în această iarnă în care vremea se se încadreze în normalul lunilor de iarnă”, şi-a început aceasta discursul directorul executiv al ANM.

Prognoza meteo a fost anunţată pentru trei luni

În continuare, Florinela Georgescu a declarat: „ În lunile noiembrie si decembrie, primele luni ale sezonului rece, este normal sa fie si perioade în care temperaturile noaptea să scadă sub limita gerului, se cunoaşte faptul că în decembrie există o posibilitate foarte mare sa apara perioade în care temperaturile sa fie sub 20 de grade. Statistica ne arată că în medie, în luna decembrie, se poate să avem un episod de viscol, iar în ianuarie si februarie, vom cel putin 2 viscole.

Oricand ne asteptam să apară fenomene extreme, manifestări cu aspect violent pe durate şi suprafeţe relativ restrânse pentru că tot am avut asemenea episoade si primavara, iarna şi în toamnă. În sfecial zonele de la sate vor fi cele mai afectate  de temperaturile scăzute din următoarea perioadă, a declarat directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×