Trei copii au primit șansa la o viață nouă, după ce au primit organele de la un înger de 8 ani

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
06/02/2020, 20:44
Trei copii au primit șansa la o viață nouă, după ce au primit organele de la un înger de 8 ani
Trei copii au primit șansa la o viață nouă, după ce au primit organele de la un înger de 8 ani. Sursa foto: Hepta

Agenția Națională de Transplant anunță că viața a trei copii a fost salvată de organele prelevate de la un minor de 8 ani, ce nu mai avea şanse să-şi revină în urma unui accident rutier.

Organele unui copil de 8 ani au salvat alți trei minori

Organele copilului de 8 ani salvează, astfel, viaţa a trei copii, se arată într-un mesaj postat pe Facebook de către Agenția Națională de Transplant.

„Un înger de 8 ani salvează alţi 3 copii. Transplantul înseamnă VIAŢĂ! La Cluj, un accident rutier a frânt, brusc, viaţa unui copilaş de doar 8 ani. O dramă care schimbă definitiv viaţa familiei, pentru că nimic nu se compară cu durerea pierderii unui copil.

Cu toate acestea, părinţii au reuşit să găsească puterea de a transforma imensa lor durere în viaţă pentru alţi copii, să dăruiască altor părinţi fericire”, scriu cei de la Agenția Națională de Transplant pe rețeaua de socializare.

Prin postarea de pe Facebook, reprezentanții agenției încearcă să atragă atenția asupra faptului că, uneori, o tragedie poate aduce un strop de bine pentru alții aflați la nevoie.

Tragedia care a dus la salvarea a trei persoane

„Când destinul loveşte pe neaşteptate atât de crunt, puterea de a dărui altor semeni acel bob de rouă care descoperă zorii unui nou început, care şterge coşmarul nopţilor de suferinţă, este un gest suprem”, se arată în postarea de joi a Agenţiei Naţionale de Transplant.

Copilul ale cărui organe au dus la salvarea a trei vieți și fratele acestuia au fost implicați, vinerea trecută, într-un tragic accident rutier în localitatea Cămărașu din județul Cluj.

Astfel, cu ajutorul unei echipe de specialiști, rinichii și ficatul copilului de 8 ani, ce nu mai avea şanse să-şi revină, au putut salva alți trei copii.

„Datorită acestui înger, doi copii, de 9 ani şi de 12 ani, au primit şansa la viaţă prin transplant renal la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal – Cluj-Napoca. Un alt copil va fi salvat prin transplant de ficat la University Hospital Regensburg.

Medici români şi străini şi-au unit forţele şi priceperea pentru ca viaţa să meargă mai departe, pentru ca gestul făcut de părinţi să nu fi fost în zadar. Ne înclinăm cu profundă recunoştinţă în faţa părinţilor îndureraţi.

Sperăm că vor găsi alinarea la gândul că alţi 3 copii vor putea zâmbi”, încheie postarea, pe Facebook, Agenţia Naţională de Transplant.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×