Trei combatanţi ucişi în atacul cu rachete la periferia Damascului atribuit Israelului

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
23/12/2019, 17:13
Trei combatanţi ucişi în atacul cu rachete la periferia Damascului atribuit Israelului GALERIE FOTO
Continuă atacurile între Israel și Siria. Sursa foto - facebook

Cel puţin trei combatanţi loiali regimului lui Bashar al-Assad au fost ucişi într-un atac atribuit Israelului, ţintind poziţii siriene, la periferia Damascului, a anunţat un ONG din zonă pe care l-au preluat imediat agențiile internaționale de presă.

Trei combatanţi ucişi în atacul cu rachete la periferia Damascului atribuit Israelului

Apărarea antiaeriană siriană a ripostat la finele săptămânii trecute unor rachete israeliene şi a doborât două dintre ele la periferia Damascului, potrivit agenţiei siriene oficiale de presă Sana.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Conform Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), care dispune de o vastă reţea de surse în Siria, tirurile israeliene au ţintit ”poziţii siriene şi iraniene”.

Victime fără număr în războiul Siria versus Israel

Trei combatanţi nesirieni au fost ucişi de o rachetă care a lovit o zonă situată între periferia Aqraba şi cartierul vecin Sayyida Zeinab, în care se află un sanctuar venerat de musulmanii şiiţi, a anunţat SOHR.

Potrivit ONG-ului, aceste combatanţi ar fi iranieni, o informaţie care nu a fost confirmată. Israelul nu a revendicat în mod public responsabilitatea atacurilor, iar o purtătoare de cuvânt a armatei, contactată de AFP, a declarat că ”nu comentează informaţii provenind de la publicaţii străine”.

De la începutul Războiului din Siria, Israelul a efectuat sute de atacuri pe teritoriul sirian împotriva unor ţinte inraniene şi miliţii siriene care susţin Teheranul, un aliat regimului lui Bashar al-Assad.

La 20 noiembrie, armata israeliană a revendicat o serie de atacuri ”de mare amploare” contra unor poziţii ale regimului sirian şi forţelor iraniene Al-Qods, soldate cu moartea a 21 de combatanţi, între care 16 străini, şi a doi civili, potrivit SOHR.

În iulie, nouă combatanţi loiali regimului – inclusiv şase iranieni – au fost ucişi în raiduri în provinciile Deraa şi Quneitra (sud).

O lună mai târziu, armata israeliană a efectuat un atac aerian în satul Aqraba, la sud de Damasc, omorând doi combatanţi din cadrul mişcării şiite libaneze Hezbollah şi unul iranian.

Închide ×