Trei combatanţi ucişi în atacul cu rachete la periferia Damascului atribuit Israelului

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
23/12/2019, 17:13
Trei combatanţi ucişi în atacul cu rachete la periferia Damascului atribuit Israelului GALERIE FOTO
Continuă atacurile între Israel și Siria. Sursa foto - facebook

Cel puţin trei combatanţi loiali regimului lui Bashar al-Assad au fost ucişi într-un atac atribuit Israelului, ţintind poziţii siriene, la periferia Damascului, a anunţat un ONG din zonă pe care l-au preluat imediat agențiile internaționale de presă.

Trei combatanţi ucişi în atacul cu rachete la periferia Damascului atribuit Israelului

Apărarea antiaeriană siriană a ripostat la finele săptămânii trecute unor rachete israeliene şi a doborât două dintre ele la periferia Damascului, potrivit agenţiei siriene oficiale de presă Sana.

Conform Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), care dispune de o vastă reţea de surse în Siria, tirurile israeliene au ţintit ”poziţii siriene şi iraniene”.

Victime fără număr în războiul Siria versus Israel

Trei combatanţi nesirieni au fost ucişi de o rachetă care a lovit o zonă situată între periferia Aqraba şi cartierul vecin Sayyida Zeinab, în care se află un sanctuar venerat de musulmanii şiiţi, a anunţat SOHR.

Potrivit ONG-ului, aceste combatanţi ar fi iranieni, o informaţie care nu a fost confirmată. Israelul nu a revendicat în mod public responsabilitatea atacurilor, iar o purtătoare de cuvânt a armatei, contactată de AFP, a declarat că ”nu comentează informaţii provenind de la publicaţii străine”.

De la începutul Războiului din Siria, Israelul a efectuat sute de atacuri pe teritoriul sirian împotriva unor ţinte inraniene şi miliţii siriene care susţin Teheranul, un aliat regimului lui Bashar al-Assad.

La 20 noiembrie, armata israeliană a revendicat o serie de atacuri ”de mare amploare” contra unor poziţii ale regimului sirian şi forţelor iraniene Al-Qods, soldate cu moartea a 21 de combatanţi, între care 16 străini, şi a doi civili, potrivit SOHR.

În iulie, nouă combatanţi loiali regimului – inclusiv şase iranieni – au fost ucişi în raiduri în provinciile Deraa şi Quneitra (sud).

O lună mai târziu, armata israeliană a efectuat un atac aerian în satul Aqraba, la sud de Damasc, omorând doi combatanţi din cadrul mişcării şiite libaneze Hezbollah şi unul iranian.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×