Continuă războiul din Siria: Încă 170 de morți în țara condusă de Bashar al-Assad, care a început operațiunea pentru provincia Idleb

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
23/12/2019, 08:46
Continuă războiul din Siria: Încă 170 de morți în țara condusă de Bashar al-Assad, care a început operațiunea pentru provincia Idleb
Războiul din Siria auunge la etapa recuceririi provinciei Idleb. Sursa foto: Twitter John Marquee

Continuă confruntările sângeroase în Siria, după ce joi seara a avut loc un nou masacru în țara care se află în război civil de mai bine de 8 ani deja.

Războiul din Siria: încă 170 de decese

Regimul de la Damasc a recucerit zeci de orașe și sate de la rebeli și grupările teroriste din nord-vestul Siriei, iar această recuperare a teritoriilor s-a făcut din nou cu vărsare de sânge.

Continuă asediul asupra orașului Idleb, iar bilanțul până la această oră este cutremurător: doar joi au murit 170 de oameni, iar confruntările sunt departe de a se termina.

370.000 de morți în opt ani de război civil

Forțele loiale președintele și comandantului forțelor armate siriene Bashar al-Assad au preluat 25 de orașe și sate în sector și se apropie de regiunea Idleb, care nu este sub puterea Executivului de la Damasc.

În ultimele zile, regiunea din jurului Idleb-ului a fost părăsită de 30.000 de persoane, aceștia migrând spre alte părți ale țării, iar majoritatea speră să ajungă în Europa.

Idleb este unul dintre cele mai mare orașe din Siria, vecin cu provinciile Alep și Latakia, dominat în prezent de jihadiștii din gruparea Hayat Tahrir al-Sham, scrie știrileprotv.ro.

 

Bashar al-Assad se bucură de sprijinul Rusiei în operațiunea de înlăturare a rebelilor sirieni și a jihadiștilor, întrucât președintele statului vrea să recupereze puterea în toată țara. Acum, Assad controlează 70% din teritoriul sirian.

Bashar al-Assad a făcut recent o vizită la Idleb, unde a declarat că pentru a declara războiul finalizat și instalarea păcii acest loc trebuie să ajungă din nou sub tutela Damascului.

Războiul civil din Siria a început când președintele-dictator Bashar al-Assad a reprimat manifestanții în favoarea democrației. Din 2011 pânî astăzi 370.000 de oameni au murit și alte milioane au plecat din țară, devenind refugiați de război prin Europa centrală și de Vest.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×