Traseul femeii din Timișoara care a fost testată pozitiv cu coronavirus: A aterizat în România pe 20 februarie

Traseul femeii din Timișoara care a fost testată pozitiv cu coronavirus: A aterizat în România pe 20 februarie
Traseul femeii din Timișoara care a fost depistată pozitiv cu coronavirus *foto: facebook Aeroportul Internațional Timișoara

Încă două cazuri de coronavirus au fost confirmate în România. Este vorba despre un bărbat de 45 de ani din Maramureș și o femeie de 38 de ani din Timișoara. Dacă despre bărbat nu se știe deocamdată foarte multe, decât că este internat la Institutul de boli infecțioase din Cluj-Napoca, în cazul timișorencei putem să facem un traseu, pornind de la faptul că femeia s-a întors în țară pe 20 februarie după ce a făcut o mică vizită în orașul italian Bergamo.

Traseul femeii din Timișoara care a fost testată pozitiv cu coronavirus

Astfel, potrivit autorităților, femeia s-a întors în Bergamo în data de 20 februarie, dar a ajuns la camera de gardă a Spitalului Victor Babeș abia în cursul zilei de joi, 27 februarie.

În perioada în care a stat în România, înainte să intre în auto-izolare, femeia și-a vizitat părinții în Lugoj și s-a întâlnit cu niște prieteni.

Acum, autoritățile de la DSP urmează să îi caute și să îi verifice pe toți oamenii cu care a intrat în contact timișoreanca. De asemenea, sunt căutați și toți pasagerii care s-au aflat cu ea în aeronavă, care vor fi la rândul lor testați.

Ce simptome și ce tratament i se va administra timișorencei depistată cu coronavirus

Potrivit Voichiței Lăzureanu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, femeia prezenta tuse uscată iritativă. De asemenea, aceasta locuia singură și a venit la spital cu mașina personală.

Ea a fost apoi îndemnată să se întoarcă pentru izolare la domiciliu și să aștepte acasă rezultatul testării.

„În momentul în care am avut testarea pozitivă, am luat legătura cu dânsa, ne-a confirmat că a rămas acasă pe toată perioada de la întoarcerea de la spital până am luat legătura cu dânsa și s-a pregătit să ajungă ISU cu izoleta la dânsa pentru a fi transportată la spital.

La spital e izolată într-un salon cu baie proprie așa cum sunt toate măsurile. Dânsă este cu o stare generală foarte bună, in afară de tuse uscată nu prezintă nici febră, nici o altă simptomatologie respiratorie”, a declarat managerul spitalului din Timișoara.

Pacienta este izolată în spital pe secția de coronavirus și i se va administra medicație cu antivirale conform protocoalelor Organizației Mondiale a Sănătății.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×