Transportul public din Iași a fost suspendat! Mihai Chirica: „Vor exista puncte de îmbarcare pentru cei aflați în prima linie a luptei cu coronavirusul”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
24/03/2020, 12:24
Transportul public din Iași a fost suspendat! Mihai Chirica: „Vor exista puncte de îmbarcare pentru cei aflați în prima linie a luptei cu coronavirusul” GALERIE FOTO
De mâine se interzice transportul public în Iași. Sursa foto - hepta.ro

Transportul public din Iași a fost suspendat și urbea lui Mihai Chirica a devenit prima care apelează la această măsură. De altfel, primarul municipiului era nemulțumit de faptul că vârstnicii, dar și tinerii se îngrămădeau în tramvaie și în parcuri.

Transportul public din Iași a fost suspendat!

Se întâmpla lucrul acesta fără a se ține cont de recomandările medicilor referitoare la prevenția răspândirii Covid 19. Nu a mai durat mult și edilul a luat decizia să pună punct. Primarul spune că vor exista puncte de îmbarcare ale personalului aflat în prima linie a luptei cu coronavirusul.

Cadrele medicale și nemedicale din cadrul spitalelor, dispensarelor, cabinetelor medicale și al întregii infrastructuri medicale, precum și angajații farmaciilor din Municipiul Iași vor putea circula cu autobuzul sau cu tramvaiul după un program clar stabilit.

Mihai Chirica: „Vor exista puncte de îmbarcare pentru cei aflați în prima linie a luptei cu coronavirusul”

Tot excepție constituie angajații structurilor Ministerului Afacerilor Interne și ai Poliției Locale Iași, care vor utiliza aceeași modalitate de identificare.

Pentru toate societățile comerciale de pe raza Municipiului Iași care își continuă activitatea se vor organiza la cerere curse speciale dedicate acestora pe bază de contract încheiat cu SC Compania de Transport Public Iași SA, pe bază de tichet de călătorie și /sau abonament.

„Toti angajații structurilor de interne si politiei locale, medicii, asistentele și farmacistele, cei care sunt în prima linie vor putea merge cu transportul în comun pe baza unei legitimații. 

Vom face curse speciale într-un angajament clar cu angajatorul, vom avea punte de îmbarcare. Niciun călător nu va putea urca decât cu mască și mănuși cât timp durează starea de urgență.Măsura se aplică începând de mâine. 

Nu cred ca este o solutie aglomerarea anumitor ore cu bătrâni. Sunt peste 60 de mii de persoane de peste 65 de ani în județ, ar insemna să superaglomerăm anumite tronsoane orare

S-a confirmat existența unui pacient la Spitalul Sf Ioan, la secția de gastroenterologie infectat.

Medicii au intrat în contact, nu stim dacă vor fi depistați pozitiv, dar vom începe să luăm măsuri din ce în ce mai radicale pentru că riscăm să rămânem fără sistem de sănătate publică”, a transmis Mihai Chirica la Digi 24.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×