Traian Băsescu spune că Europa trebuie să se alăture SUA! ”Iranul este un dușman de nereconciliat cu el”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
05/01/2020, 20:25
Traian Băsescu spune că Europa trebuie să se alăture SUA! ”Iranul este un dușman de nereconciliat cu el”
Traian Băsescu spune că Europa trebuie să se alăture SUA. Sursa foto: b1.ro

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, spune că Iranul este un dușman de nereconciliat cu el! Așadar, fostul șef de stat spune că România și Europa ar trebui să se alinieze Statelor Unite ale Americii!

Traian Băsescu spune că Europa trebuie să se alăture SUA

„La ultima luare de poziție am atenționat asupra faptului că Europa se desparte în mod radical de SUA în problema Iranului, ceea ce este o mare greșeală.

Am arătat în intervenție că Iranul se află și este unul dintre catalizatorii războiului civil din Yemen, a situației din Siria și Liban, răspunsul lui a fost unul nefericit, a spus ca are încredere în Iran, ceea ce se infirmă, ce s-a întamplat săptămâna trecută arată că nu poți să ai încredere și că europeniii se amăgesc cu acordul nuclear, având impresia că în baza acestui acord, Iranul va fi un partener al Uniunii Europene.

”Să ne alăturăm punctului de vedere american”

Nu este un partener, este un dușman de nereconciliat cu el și trebuie tratat ca atare, să ne alăturăm punctului de vedere american din acest punct de vedere.

(…) Noi, Uniunea Europeană, avem obligația să protestăm și să acționăm. Trebuie să recunosc și să recunoaștem că Uniunea Europeană, în relația cu Iranul, a devenit prizoniera tratatului nuclear.

Acesta este adevărul, dar și motivul pentru care ne facem că nu vedem că, în ambițiile sale de a fi o putere regională”, a declarat Traian Băsescu, vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European.

Drone americane l-au ucis într-un raud aerian pe generalul iranian Qassem Soleimani, despre care chiar președintele SUA, Donald Trump a spus că pregătea un atact „iminent” împotriva personalului american din Bagdad. Iranul amenință Statele Unite cu atacuri, iar în replică, Donald Trump a spus că 52 de puncte din Iran vor fi atacate imediat, dacă Iranul va încerca să atace SUA.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×