Donald Trump, scandal pe Twitter cu miniştrii iranieni după ce i-a ameninţat: „Trump e un terorist în costum”

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
05/01/2020, 16:23
Donald Trump, scandal pe Twitter cu miniştrii iranieni după ce i-a ameninţat: „Trump e un terorist în costum”
Donald Trump, preşedintele SUA., în timpul unei şedinţe de lucru a summit-ului G20. Sura foto: Hepta

Donald Trump i-a ameninţat direct pe iranieni iar acum internetul a luat-o razna. După mesajul extrem de dur al preşedintelui SUA postat pe Twitter, miniştrii din Iran au reacţionat şi l-au făcut „terorist”.

Donald Trump, numit terorist de iranieni

Trump a anunţat sâmbătă că SUA au 52 de obiective din Iran pe care le-ar putea lovi foarte rapid şi dur în cazul în care cetăţenii sau interesele americane vor fi ameninţate în vreun fel de iranieni.

În mesajul său, Donald Trump spune că numărul 52 este ales strategic pentru că ar corespunde cu cei 52 de americani care au fost ţinuţi ostatici peste un an în 1979.

Trump a spus că printre cele 52 de ţinte la care a făcut referire se află şi unele care sunt „sunt de nivel foarte înalt şi foarte importante pentru Iran şi pentru cultura iraniană”.

În acelaşi timp, preşedintele SUA a mai precizat şi că „Statele Unite nu mai doresc ameninţări!”.

Trump a generat un adevărat „război” pe internet

Imediat după ce a postat acest mesaj pe contul său de Twitter, Donald Trump a primit o mulţime de reacţii iar cele mai importante de menţionat sunt chiar cele ale miniştrilor din Iran.

Primul care i-a replicat lui Donald Trump a fost chiar ministrul de Externe din Iran, care a anunţat că SUA ar încălca principiile de bază ale legii internaţionale dacă va ataca, aşa cum a spus Donald Trump, obiective importante pentru cultura oamenilor din Iran.

Mohammed Javad – Azari, ministrul pentru informaţii din Iran, a avut o replică mult mai dură pentru Trump, pe care l-a numit un „terorist în costum”.

Ameninţările şi insultele au continuate apoi între americani şi iranieni, chiar dacă Trump le-a cerut acestora să înceteze.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×