ALERTĂ! Iranul amenință SUA! „Îi vom ataca pe americani”

Alex Năstase  
înStiri de ultima ora
05/01/2020, 16:11
ALERTĂ! Iranul amenință SUA! „Îi vom ataca pe americani”GALERIE FOTO
Soldații americani ar putea să intre în război cu Iranul. Sursa foto - Timothy L. Hale/ZUMA Wire/dpa

A devenit oficial! Iranul amenință SUA! Hossein Dehghan, consilier militar al ayatollahului Ali Khamenei, liderul suprem iranian, a declarat că riposta Teheranului la uciderea de către americani a generalului iranian Qasem Soleimani va fi una militară și va viza obiective militare.

Iranul amenință SUA!

„În mod sigur, răspunsul sigur va fi militar și împotriva unor obiective militare”, a declarat Dehghan într-un interviu în exclusivitate pentru CNN.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Fost ministru al apărării, Dehghan, care este principalul consilier militar al ayatollahului Ali Khamenei, a mai afirmat că „America a fost cea care a început războiul”.

„Îi vom ataca pe americani”

„Prin urmare, ar trebui să accepte reacțiile adecvate la acțiunile lor. Singurul lucru care poate pune capăt acestei perioade de război este ca americanii să primească o lovitură egală cu cea efectuată de ei. După aceea, ei nu ar trebui să caute să inițieze un nou ciclu”, a explicat oficialul iranian.

De altfel, cea mai înaltă instanţă de securitate din Iran a promis să răzbune „la momentul şi în locul potrivit” moartea generalului iranian Qassem Soleimani, ucis în urma unui atac american la Bagdad.

„America trebuie să ştie că atacul său criminal contra generalului Soleimani a fost cea mai gravă eroare a sa (…) Criminalii săi vor înfrunta o cruntă răzbunare (…) în locul şi la momentul potrivit”, a declarat într-un comunciat Consiliul Suprem iranian de securitate naţională.

„În Iran era mai important decât preşedintele. Discuta cu toate facţiunile, avea linie directă cu liderul suprem şi se ocupa de politica regională a Iranului”, a declarat Dina Esfandiary, de la Century Foundation.

În autobiografia sa, el a scris că s-a născut la Rabor, un oraş din estul Iranului, iar la 13 ani a plecat în localităţile vecine pentru a munci să plătească datoria tatălui său. Când a căzut regimul,  în 1979,  Suleimani s-a alăturat ayatollahului Ruhollah Khomeini şi Gărzilor Revoluţiei.

În următorii doi ani, el a fost trimis în războiul contra Irakului, remarcându-se prin numeroase misiuni de recunoaştere în spatele liniilor inamice şi fiind numit şef de brigadă. A fost rănit şi a pierdut mulţi oameni, dar a şi intrat în contact cu numeroşi militari străini.

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×