Traian Băsescu se așteaptă la ce e mai rău: „Nu retractez nimic! România a pierdut bătălia cu coronavirus”

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
30/03/2020, 20:27
Traian Băsescu se așteaptă la ce e mai rău: „Nu retractez nimic! România a pierdut bătălia cu coronavirus”
Traian Băsescu e pesimist. Foto: Hepta

Fostul președinte al României Traian Băsescu își menține punctul de vedere exprimat zilele trecute și e convins că țara noastră a „pierdut lupta” cu COVID-19, din cauza faptului că măsurile de combatere a coronavirus nu au fost luate la timp.

Băsescu se așteaptă la ce e mai rău

Într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS, Traian Băsescu a mărturisit că se așteaptă ca numărul de bolnavi să „explodeze” în săptămânile următoare.

„Nu, nu retractez nimic! Noi am pierdut bătălia cu epidemia. Puteam să o avem mult mai bine controlată pentru că am avut șansa uriașă ca întâi să se întâmple în Italia și în Spania.

La noi a venit importată epidemia și puteam să o controlăm, să îi dăm dimensiuni mici de genul celei din Coreea de Sud și nicidecum dimensiuni pe care eu estimez că vor fi peste două-trei săptămâni”, a declarat Băsescu.

Fostul președinte al României a explicat că preferă ca populația să fie „panicată” și să ia în serios pandemia, tocmai de aceea adoptă un discurs care ar putea fi considerat alarmist.

Traian Băsescu, pesimist

Fostul președinte al României declarase duminică, 29 martie, că România a „pierdut lupta cu coronavirus”. Băsescu crede că măsurile concrete în lupta cu coronavirus au fost luate prea târziu, iar acum singura șansă a românilor e să rămână închiși în case.

Dacă vreţi să fiu sincer, trebuia să fim capabili să facem minim 10.000 de teste pe zi. Se pare că 500-600 se pot face. Am văzut o mare veselie că au venit 100.000 de combinezoane.

Înseamnă nimic. Sunt 16.000 de medici. Acele combinezoane nu pot să le foloseşti două zile. Ajung cinci zile jumătate”, a explicat Băsescu.

De asemenea, Basescu a criticat dur Guvernul pentru că nu a luat măsuri mai drastice de teama „alegerilor anticipate”.

  • 1,952 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în România
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×