Doctorul care a vindecat cele mai multe cazuri de COVID-19 din România avertizează: „Am văzut această tendinţă de egoism la unele persoane”

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
30/03/2020, 17:59
Doctorul care a vindecat cele mai multe cazuri de COVID-19 din România avertizează: „Am văzut această tendinţă de egoism la unele persoane”
Doctorul care a vindecat cele mai multe cazuri de COVID-19 din România avertizează: "Am văzut această tendinţă de egoism la unele persoane"

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, a vindecat cei mai mulţi bolnavi de coronavirus din România. El a declarat că a renunţat la cel mai de preţ lucru pentru a salva vieţile puse în pericol de virusul COVID-19, nu îşi mai strânge copilul în braţe. 

Doctorul care a vindecat cele mai multe cazuri de COVID-19 din România avertizează

Doctorul tratează de 40 de ani bolile infecţioase, însă spune că nimic nu l-ar fi putut pregăti pentur lupta cu virusul COVID-19 care face prăpăd în întreaga lume: „Nu este uşor, ne este şi nouă frică. Suntem şi noi oameni, dar astfel de situaţii, frica nu îşi are locul”, a spus doctorul Virgil Musta pentru A1.ro.

Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara este locul în care se până acum s-au vindecat cei mai mulţi pacienţi de coronavirus: „Activitatea este una complexă şi dificilă, pentru că presupune o organizare foarte, foarte bună. Noi în spital am schimbait circuitele, am schimbat modul de lucru, am schimbat idei.

Consider că prioritatea 1 în această bătălie este protejarea cadrelor medicale. Dacă ele se îmbolnăvesc, nu mai are cine să trateze pacienţii. Există un risc asumat, de 5%, indiferent de cât de bine eşti pregătit, există riscul de a face această boală”, a mai spus Virgil Musta, medic primar boli infecţioase.

„Căutăm să ducem o viaţă normală, deşi nu mai este aceeaşi viaţă”

Doctorul încearcă, pe cât posibil, să ducă o viaţă normală şi să îşi înstruiască familia să se protejeze cât mai mult: „Nu vreau să intrăm şi noi în această paranoia, în această agitaţie, generată de infecţie, în sensul de a-mi izola familia.

Căutăm să ducem o viaţă normală, deşi nu mai este aceeaşi viaţă. Încerc să îi instruiesc şi pe membrii familiei să se protejeze cât se poate de mult”, a mai spus doctorul.

Virgil Musta spune că vede o tendinţă de egoism la mulţi dintre pacienţi şi asta îl nelinişteşte: „Am văzut această tendinţă de egoism la unele persoane care spun: ce dacă îmbolnăvesc?

Eu fac o formă uşoară… ce-mi pasă mie de cei de 80 de ani care mor?! Nu putem gândi aşa, dar din păcate sunt oameni care gândesc aşa”, a avertizat medicul Virgil Musta.

„Este cel mai frumos lucru pe lume, când copilul îţi zâmbeşte şi îţi sare în braţe de bucurie că te vede”

Medicul spune că a renunţat la bucuria de a-şi strânge copilul în braţe şi face asta abia după face toată procedura de spălat, dezechipat şi dezinfectat: „De fiecare dată când veneam acasă, fugea şi îmi sărea în braţe. Era bucuria mea.

Este cel mai frumos lucru pe lume, când copilul îţi zâmbeşte şi îţi sare în braţe de bucurie că te vede. Acum i-am spus că îmi pare rău, dar acest gest îl putem face doar după ce eu îmi fac programul de spălat pe mâini şi dezechipat. După aceea ne putem lua în braţe şi pupa”, a mai spus medicul.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×