Traian Băsescu o atacă din nou pe Kovesi: „Au extras-o frumos și au pus-o la păstrare la Bruxelles”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
09/10/2019, 15:47
Traian Băsescu o atacă din nou pe Kovesi: „Au extras-o frumos și au pus-o la păstrare la Bruxelles”
Traian Băsescu pune tunurile pe Laura Codruța Kovesi. Sursa foto: b1.ro

Numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al Parchetului European, aplaudată îndelung de majoritatea actorilor de pe scena politică a țării noastre, nu este, însă, privită cu ochi buni de fostul președinte Traian Băsescu. Într-un interviu acordat recent, acesta a lansat un atac dur la adresa fostei șefe a DNA, pe care o acuză că „face jocurile europenilor și americanilor”.

Kovesi, susținută de fostul șef SRI, George Maior

Totodată, potrivit spuselor fostului șef de stat, Kovesi a fost susținută chiar de George Maior, actualul ambasador al României în Statele Unite ale Americii. În trecut, acesta a fost senator al Partidului Social Democrat și, mai mult decât atât, a ocupat vreme de 9 ani funcția de director al Serviciului Român de Informații.

În urmă cu o lună, Maior a fost audiat la DNA, într-un dosar de corupție ce vizează ultima vizită în SUA a fostului președinte PSD, Liviu Dragnea, efectuată în anul 2017, cu ocazia ceremoniei de investire a lui Donald Trump în calitate de președinte al SUA.

George Maior a susținut numirea Laurei Codruța Kovesi. Sursa foto: cotidianul.ro
George Maior a susținut numirea Laurei Codruța Kovesi. Sursa foto: cotidianul.ro

Traian Băsescu, atac dur la adresa Laurei Codruța Kovesi

În mod categoric, numirea s-a făcut pe propunerea doamnei Macovei, dacă bine îmi aduc aminte, și a doua numire s-a făcut pe înțelegerea dintre mine și Ponta. Deci, nicio discuție, știu eu, cu Biden sau cu oricine altcineva. Nu, niciodată (n.r. – nici la propunerea Ambasadei SUA sau a fostului ambasador Mark Gitenstein). (…) Nu este niciun secret că Maior a susținut-o și el pe Kovesi, la fel cum am susținut-o și eu.

În mod cert, nu s-au implicat în numire, chiar dacă și-au dorit o anumită numire. La mine, nu a venit niciodată nici ambasador, nici Biden, nici vreun șef de stat să-mi propună numirea. Însă, este cert că ei și-au recuperat-o, ca să nu spun altfel, după ce a fost numită, iar acum au extras-o frumos și au pus-o la păstrare la Bruxelles”, a declarat Traian Băsescu la B1 TV.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×