Laura Codruța Kovesi, primele declarații ample după ce a fost aleasă șefa Parchetului European: „Nu voi intra în politică”

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
08/10/2019, 16:47
Laura Codruța Kovesi, primele declarații ample după ce a fost aleasă șefa Parchetului European: „Nu voi intra în politică”
Laura Codruța Kovesi a acordat un interviu pentru AP. Sursa foto: AP

Laura Codruța Kovesi a acordat un interviu pentru Associated Press în care a vorbit despre planurile ei în calitate de viitor procuror-șef al Parchetului European, funcție în care a fost confirmată de Consiliul Uniunii Europene după ce Parlamentul European își dăduse avizul pozitiv în ceea ce o privește.

Laura Codruța Kovesi este decisă să își facă treaba indiferent de presiuni

Kovesi a declarat că este hotărâtă să își facă treaba și a reamintit faptul că în România se exercită o presiune foarte mare asupra justiției din partea politicului. Viitorul procuror-șef al Parchetului European a spus că principala ei calitate este rezistența la cele mai dificile condiții de lucru, având experiența din timpul în care a condus DNA.

Kovesi va coordona, într-un fel, lupta anticorupție la nivel european, asigurându-se că banii europeni sunt folosiți pentru ce sunt destinați, având în vedere că în ultimii ani au explodat cazurile de delapidare de fonduri europene în mai multe state din UE, nu doar în România. Rolul ei nu va fi, așadar, unul ușor.

laura codruța kovesi
Fosta șefă a procurorilor anticorupție din România spune că se exercită din ce în ce mai multă presiune politică asupra justiției. Sursa foto: AP

Vehementă: „Voi rămâne în sistemul de justiție, aici îmi doresc să rămân”

Kovesi a ținut să le răspundă și celor care au speculat privind eventuala ei candidatură la alegerile din România și a spus că nu va intra în politică. Ştiţi de ce zâmbesc? Pentru că în ultimii 4 ani cred că am fost întrebată de sute de ori dacă voi intra în politică. De fiecare dată am spus nu! Nu, nu, nu! Voi rămâne în sistemul de justiţie, aici îmi doresc să rămân. Cu toate acestea, nu am fost crezută, nu ştiu de ce”,a spus Kovesi mai vehementă ca niciodată pentru AP.

„A fost clar pentru noi, atunci când am început activitatea în DNA că, la acţiunile noastre, va exista o contraacţiune. Însă, ceea ce a venit înapoi asupra sistemului judiciar a fost un atac masiv, un atac extrem de mare, un atac repetat, care s-a desfăşurat pe mai multe planuri, prin modificări legislative, prin campanii de intimidare şi hărţuire a magistraţilor, prin campanii de investigare a lor disciplinară şi a unor controale nenumărate şi care deja sunt cunoscute, prin atacuri ale persoanelor care au fost investigate sau a anumitor politicieni, atacuri asupra instituţiei, atacuri asupra unor persoane”, a mai declarat fosta șefă a DNA.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×