Rareș Bogdan, veste excelentă pentru Laura Codruța Kovesi! Ce se întâmplă cu șefia Parchetului European

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
25/07/2019, 17:12
Rareș Bogdan, veste excelentă pentru Laura Codruța Kovesi! Ce se întâmplă cu șefia Parchetului European GALERIE FOTO
Rareș Bogdan o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror șef european. Sursa foto - facebook

Europarlamentarul Rareș Bogdan i-a dat o veste excelentă Laurei Codruța Kovesi! Acesta spune că negocierile între Parlamentul European și Consiliul UE cu privire la desemnarea procurorului-șef european, funcție la care candidează și fostul șef DNA, ar putea începe după data de 20 septembrie. Ajuns între timp membru în Comisia Comisia de Libertăți, Justiție și Afaceri Interne (LIBE), liberalul a explicat întreg procedeul.

Rareș Bogdan, veste excelentă pentru Laura Codruța Kovesi!

„Pe 12 septembrie va avea loc ședința Conferinței Președinților în care va fi validată componența comisiei de negociere a PE, urmând ca într-una dintre sesiunile plenare să fie dat votul final. Prin urmare, după 20 sau 21 septembrie este posibil să fie reluate negocierile cu Consiliul UE”, a spus europarlamentarul PNL pentru Mediafax.

„Conferința Președinților, având scrisorile de la LIBE și CONT se va reuni pe 12 Septembrie, în joia dinaintea săptămânii plenare de la Strasbourg, care va avea loc între 16-19 septembrie, și va confirma oficial comisia de negociere a Parlamentului și va trimite o scrisoare Consiliului pentru a notifica acest lucru. Ulterior se va stabili data primei runde de negocieri dintre cele două instituții”, a mai spus Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan a anunțat cum va decurge procedura de numire. Sursa foto – facebook

Ce se întâmplă cu șefia Parchetului European

De remarcat că cei din Consiliul UE îl susțin în continuare pe Jean-François Bohnert pentru funcția de procuror-șef european și așteaptă să reia negocierile cu Parlamentul din luna septembrie. În cazul în care francezul s-ar retrage din cursă, este foarte posibil ca unele state europene să dorească reluarea procedurii pentru desemnare a procurorului-șef european.

„În cazul retragerii candidatului francez pentru funcția de procuror șef-european, Jean-François Bohnert, există state membre, precum Italia, posibil și Spania care ar prefera să se folosească de anumite prevederi procedurale referitoare la selecția candidaților și să forțeze astfel introducerea unui candidat propriu în locul francezului. Cu siguranță, serviciile juridice ale instituțiilor vor interveni în discuții”, scriu cei de la Mediafax citând surse politice.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×